Στεγάνωση και Εξοικονομώ Κατ' οίκον

Απάντηση
nikolakas83
Δημοσιεύσεις: 6
Εγγραφή: Δευ Νοέμ 16, 2015 9:34 am

Στεγάνωση και Εξοικονομώ Κατ' οίκον

Δημοσίευση από nikolakas83 »

Καλησπέρα σε όλους τους φίλους του φόρουμ και ζητώ εκ των προτέρων συγγνώμη αν τυχόν έχει θιχθεί κάπου αυτό το θέμα και δεν το εντόπισα κάπου (οι admins ας το συγχωνεύσουν με κάποιο άλλο thread αν έχει συμβεί).

Μετά από εμφανή προβλήματα υγρασίας στα διαμερίσματα του τελευταίου ορόφου της πολυκατοικίας μας έχει ξεκινήσει κουβέντα για τη στεγάνωση της ταράτσας. Έχω φέρει και κάποιες εταιρείες για μελέτη και οικονομικές προσφορές.

Το κόστος είναι αρκετά υψηλό και οι συγκάτοικοι εδώ μου ζήτησαν να δω αν μας καλύπτει κάποιο ποσό το πρόγραμμα "Εξοικονομώ Κατ' Οίκον". Μάλιστα ένας ανέφερε ότι μπορεί να φτάσει να μας επιδοτήσει μέχρι και το 50%.

Ψάχνοντας πληροφορίες για το πως μπορεί να μπει μια πολυκατοικία στο πρόγραμμα έπεσα σε αυτή την ιστοσελίδα του υπουργείου https://exoikonomisi.ypen.gr/bemata-ylopoieses και δεν σας κρύβω ότι από όσα διάβασα, μου φάνηκε πως πάμε για σκληρή γραφειοκρατία με τον διαχειριστή να μπλέκει πραγματικά και με αμφίβολο το αποτέλεσμα.

Έχει κάνει κανείς κάτι ανάλογο ως πολυκατοικία για να μου δώσει τα φώτα του. Υπάρχει τρόπος να διαπιστώσω αν δικαιούμαστε επιδότησης πριν βάλω κάποιον σύμβουλο στη διαδικασία;

Φοβάμαι ότι με όλα αυτά τα βήματα που απαιτούνται θα χάσουμε πολύ χρόνο, δεν θα έχουμε καμια σοβαρή επιδότηση και το χειμώνα θα μαζεύουμε νερά μέσα στα διαμερίσματα.

Ευχαριστώ για τον χρόνο αλλά και τον οποιονδήποτε φίλο έχει μια συμβουλή να μου δώσει.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ταράτσα”