ΑΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΑΠΑΝΗ ΜΟΝΩΣΗΣ

Απάντηση
NKS
Δημοσιεύσεις: 1
Εγγραφή: Παρ Φεβ 07, 2020 11:42 pm

ΑΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΑΠΑΝΗ ΜΟΝΩΣΗΣ

Δημοσίευση από NKS »

Καλησπέρα,
Είμαι ιδιοκτήτης διαμερίσματος, και έχω αναλάβει την ευθύνη του αποθεματικού και την μέριμνα σχετίκα με την αποκατάταση ζημιών που αφορούν την πολυκατοικία, πάντα κατόπιν συνελεύσεως. Προ ολίγων μηνών σε διαμέρισμα του τελευταίου ορόφου αποκολλήθηκε μέρος σοβά απο το ταβάνι ενός δωματίου, προφανώς απο υγρασία στην ταράτσα. Κάλεσα μαζι με τον ιδιοκτήτη του διαμερίσματος, εταιρία μονώσεων, ειδε το πρόβλημα και μας έδωσε προσφορά, τόσο για την ταράτσα όσο και για το ταβάνι εσωτερικά. Τοιχοκολλήσαμε ανακοίνωση του τι συμβαίνει και ακολούθησαν 3 συνελεύσεις στις οποίες παραβρέθηκε μόνο ένας επιπλέον συνιδιοκτήτης, ο οποίος δεν δέχτηκε να υπογράψουμε οι 3 μας για την αποκατάσταση της ζημιάς, καθώς επίσης, αμφισβητεί το ότι η επισκευή του ταβανιού εντός του διαμερίσματος, αποτελεί κοινόχρηστη δαπάνη.
Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω, τι ισχύει σε μία τέτοια περίπτωση;
πως μπορούμε να κινηθούμε;
Εχουμε το δικαίωμα μετά απο 3 συνελεύσεις χωρίς προσέλευση, να προβούμε μόνοι μας σε αποκατάσταση της ζημιάς, δεδομένου ότι εγκυμονεί κίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα όσων διαμένουν στο διαμέρισμα?

Σας ευχαριστώ.

xsterg
Δημοσιεύσεις: 384
Εγγραφή: Σάβ Φεβ 11, 2012 8:38 pm

Re: ΑΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΑΠΑΝΗ ΜΟΝΩΣΗΣ

Δημοσίευση από xsterg »

τα του διαμερισματος εσωτερικα δεν ειναι κοινοχρηστες δαπανες. καλως δεν θελει να πληρωσει για επισκευη ο αλλος.

Άβαταρ μέλους
gtsoukn
Δημοσιεύσεις: 1133
Εγγραφή: Τετ Ιαν 23, 2008 12:18 am
Τοποθεσία: Γιώργος @ Πάτρα

Re: ΑΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΑΠΑΝΗ ΜΟΝΩΣΗΣ

Δημοσίευση από gtsoukn »

Εφόσον η ζημιά προκλήθηκε από τη υγρασία στην ταράτσα (κοινόχρηστος χώρος) τότε η πολυκατοικία οφείλει να αποκαταστήσει τη ζημιά που προκλήθηκε στο διαμέρισμα.

Το σκεπτικό:
Οποιοσδήποτε προκαλεί ζημιά σε τρίτο οφείλει να την αποκαταστήσει.
Αν η πολυκατοικία είχε φροντίσει να επισκευάσει εγκαίρως τη ζημιά στην ταράτσα δεν θα είχε προκληθεί και η ζημιά στο διαμέρισμα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ταράτσα”