Φωτοβολταϊκό σύστημα πολυκατοικίας

Απάντηση
HaVai
Administrator
Δημοσιεύσεις: 880
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 16, 2005 3:22 am
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Φωτοβολταϊκό σύστημα πολυκατοικίας

Δημοσίευση από HaVai »

H κυρία Ελένη είναι ένοικος της πολυκατοικίας που βρίσκεται στην οδό Σμύρνης 56, στον Ταύρο, και μαζί με τους υπόλοιπους ενοίκους διαμαρτύρεται. H πολυκατοικία είναι μία από τις δύο στις οποίες έχουν τοποθετηθεί εγκαταστάσεις για το φωτοβολταϊκό σύστημα (μετατρέπει την ηλιακή ακτινοβολία σε ενέργεια). Ωστόσο, γραφειοκρατικά εμπόδια δεν έχουν επιτρέψει στο σύστημα να λειτουργήσει εδώ και τέσσερα χρόνια.

«Περισσότερες από σαράντα οικογένειες μένουν εδώ. Δεν έχει γίνει τίποτα από όσα μας υποσχέθηκαν. Αντί για φθηνή ενέργεια από τον ήλιο, πληρώνουμε πετρέλαιο για να ζεσταθούμε. Το μόνο που άλλαξε είναι η εξωτερική εμφάνιση της πολυκατοικίας. Προστέθηκαν τόνοι αλουμινίου, σιδερένιες κολόνες. Μας κοροϊδεύουν». Οι ένοικοι διαμαρτύρονται με μια φωνή. Νιώθουν ότι τους έχουν εγκαταλείψει όλοι. «TA NEA» επικοινώνησαν με τη ΔΕΗ, με τον Δήμο Ταύρου, με την τεχνική εταιρεία που έκανε την εγκατάσταση. Ο ένας έριχνε την ευθύνη στον άλλο. «Είναι γραφειοκρατικές και χρονοβόρες οι διαδικασίες». «Σε λίγους μήνες θα έχει λυθεί το ζήτημα». «Πρέπει να δούμε τα χαρτιά μας για να σας απαντήσουμε». «Δεν φτάνουν τα χρήματα», ήταν οι απαντήσεις που πήραν.

Εικόνα

«Δεν μας κάνει εντύπωση. Την ώρα που η διεθνής αγορά φωτοβολταϊκών γνωρίζει πρωτόγνωρη άνθηση διεθνώς, στην Ελλάδα οι εταιρείες που ασχολούνται με τις εφαρμογές της ηλιακής ενέργειας προσπαθούν μετά βίας να επιβιώσουν», εξηγεί ο κ. Στέλιος Ψωμάς, σύμβουλος του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών. «Όχι, βέβαια, γιατί λείπει η... ηλιοφάνεια από τη χώρα, αλλά γιατί οι μεγαλόστομες υποσχέσεις της κυβέρνησης για επιθετική πολιτική στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παραμένουν υποσχέσεις και μόνο», συμπληρώνει. Ούτε λίγο ούτε πολύ, για να μπορέσει μία πολυκατοικία να εγκαταστήσει σύστημα φωτοβολταϊκών, πρέπει ο διαχειριστής να συλλέξει 42 διαφορετικά χαρτιά από ισάριθμούς φορείς και υπηρεσίες - ορισμένες από αυτές διακρίνονται για τον γραφειοκρατικό χαρακτήρα τους, όπως είναι τα τεχνικά γραφεία των Δήμων.

«H ΕΛΛΑΔΑ είναι η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που δεν έχει ξεκάθαρο και γενναίο καθεστώς ενίσχυσης για τα φωτοβολταϊκά συστήματα παραγωγής ηλιακού ηλεκτρισμού», επισημαίνει ο κ. Ψωμάς. Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, «ο Έλληνας καταναλώνει 70% περισσότερη ενέργεια από τον μέσο Ευρωπαίο και η χώρα δεν ακολουθεί, ούτε στο ελάχιστο, "μέτρα απεξάρτησης" όπως αυτά που εφαρμόζονται στη Γερμανία ή την Ισπανία».

Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum.
forum | website | facebook | twitter | RSS

ptsaldari
Δημοσιεύσεις: 2
Εγγραφή: Σάβ Μάιος 31, 2014 12:14 am

Re: Φωτοβολταϊκό σύστημα πολυκατοικίας

Δημοσίευση από ptsaldari »

και μετά από τόσα χρόνια τα ίδια ισχύουν, Αυτό το κράτος πάντα δημιουργεί εμπόδια!

Απάντηση

Επιστροφή στο “Φωτοβολταϊκά”