Σχέδια για φωτοβολταϊκά σε κατοικίες

Απάντηση
HaVai
Administrator
Δημοσιεύσεις: 880
Εγγραφή: Τετ Νοέμ 16, 2005 3:22 am
Τοποθεσία: Πειραιάς
Επικοινωνία:

Σχέδια για φωτοβολταϊκά σε κατοικίες

Δημοσίευση από HaVai »

Λύσεις που θα επιτρέψουν την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων μικρής ισχύος σε κατοικίες, αναζητεί το υπουργείο Ανάπτυξης. Οπως επεσήμανε χθες ο γ.γ. του υπουργείου Ανάπτυξης κ. Κωστής Μουσουρούλης, σύντομα το υπουργείο θα είναι σε θέση να παρουσιάσει το νέο σχέδιο που εκπονεί.

Ταυτόχρονα ωστόσο το υπουργείο βρίσκεται σε μόνιμη συνεργασία με το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, προκειμένου να βρεθεί φόρμουλα για την άρση των υφιστάμενων αντικινήτρων στην εγκατάσταση μικρών φωτοβολταϊκών συστημάτων, όπως η τήρηση λογιστικών βιβλίων κ.λπ., προκειμένου να διαθέτουν την παραγόμενη ενέργεια στο δίκτυο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εξετάζεται ακόμη η περίπτωση, ώστε η παραγόμενη ενέργεια από το φωτοβολταϊκό, η οποία θα διοχετεύεται στο σύστημα, να αντιλογίζεται με την καταναλισκόμενη ενέργεια και έτσι να ελαφρύνεται ο λογαριασμός του ηλεκτρικού, με την εφαρμογή του συγκεκριμένου μοντέλου το οποίο ισχύει σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, εκτιμάται ότι θα καμφθούν τα προβλήματα με το υπουργείο Οικονομίας, καθώς μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν θα ασκείται εμπορική δραστηριότητα από τους ιδιώτες και απλώς θα επωφελούνται έκπτωσης στο λογαριασμό της ΔΕΗ, αντίστοιχης με το κόστος των κιλοβατωρών που πωλούν στο σύστημα.

Ωστόσο συνεχίζουν να παραμένουν ανοιχτά πολλά ζητήματα κυρίως σε ό,τι αφορά στη φορολόγηση της ιδιοπαραγωγής ρεύματος από φωτοβολταϊκά.

[Πηγή]
Δεν απαντάω σε προσωπικά μηνύματα με ερωτήσεις που καλύπτονται από τις ενότητες του forum.
forum | website | facebook | twitter | RSS

Απάντηση

Επιστροφή στο “Φωτοβολταϊκά”