ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ

Ανακοινώσεις σχετικές με το forum
Απάντηση
serfergr
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: Δευ Δεκ 24, 2012 1:12 pm

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ

Δημοσίευση από serfergr »

Με βάση νέας αγορονομικης διάταξης ο διαχειριστής της πολυκατοικίας είναι υποχρεωμένος να προσκομίζει και τις αντίστοιχες αποδειξης τον παραπάνω δαπανών της πολυκατοικίας Α4 -333 Αγορανομική Διάταξη 02/2013/ΦΕΚ 874/Β/11.04.2013

«Άρθρο 1
Ανάρτηση παραστατικών που αναφέρονται στα κοινόχρηστα πολυκατοικιών.
1. Τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που παρέχουν υπηρεσίες έκδοσης κοινοχρήστων, οφείλουν να αναρτούν στον πίνακα ανακοινώσεων της πολυκατοικίας, μαζί με τον μηνιαίο κατάλογο κοινοχρήστων, και
αντίγραφα των νόμιμων παραστατικών εγγράφων, από τα οποία αποδεικνύονται οι δαπάνες που ανα−
φέρονται σε αυτά. Στην περίπτωση έλλειψης πίνακα ανακοινώσεων, οφείλουν, μαζί με το ειδοποιητήριο
πληρωμής των κοινοχρήστων να επισυνάπτουν σε αυτό και απλές φωτοτυπίες των παραστατικών των
ανωτέρω δαπανών.

Άρθρο 2
Κυρώσεις
2. Για τους παραβάτες των διατάξεων του άρθρου 1 της παρούσας επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο δύο χιλιάδων (2.000) ευρώ.

Άρθρο 3
Ισχύς της παρούσας
Η παρούσα τίθεται σε ισχύ σε όλη την Χώρα από τη δημοσίευση της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Η απόφαση αυτή να ανακοινωθεί στον Ημερήσιο Τύπο και να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Αθήνα, 8 Απριλίου 2013
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΚΟΡΔΑΣΕίμαστε μια εταιρεία κοινοχρήστων και θα θέλαμε να παραθέσουμε την δική μας άποψη σχετικά με την νέα νομοθεσία για την έκδοση των κοινοχρήστων .Σύμφωνα με το ΦΕΚ 874/11.4.2013 στο άρθρο 1 η εταιρεία που εκδίδει τα κοινόχρηστα χωρίς να έχει την διαχειριστική φροντίδα του κτιρίου,είναι υποχρεωμένη να ελέγχει αν ο κάθε διαχειριστής έχει αναρτήσει στον πίνακα ανακοινώσεων τα σχετικά παραστατικά που έχουν χρεωθεί σε φωτοτυπίες.Όπως καταλαβαίνετε αυτό είναι αδύνατο για μία εταιρεία να μπορεί να επιβλέπει τον εκάστοτε διαχειριστή εφόσον ο ρόλος της εταιρείας είναι να επιμερίζει τα έξοδα βάση της μελέτης του μηχανολόγου και όχι να τα ελέγχει.Δεν είναι εφικτό για την κάθε εταιρεία να κάνει τον επιτηρητή του εκάστοτε διαχειριστή εφόσον τα έξοδα δίνονται τηλεφωνικά,τηρεί εκείνος το αρχείο πληρωμών καθώς επίσης είναι αδύνατον η εταιρεία να βρίσκεται στην πολυκατοικία όλο το 24ωρο για να μπορεί να ελέγχει αν κάποιος από τους ενοίκους σκίσει ή πετάξει κάποιο παραστατικό.
Κατανοούμε ότι η εταιρεία είναι υπεύθυνη όταν της έχουν αναθέσει την διαχείριση του κτιρίου αλλά θεωρούμε αδύνατη την εφαρμογή του νόμου όσον αφορά την έκδοση των κοινοχρήστων.
Θεωρούμε δύσκολο και ανέφικτο να μπορούμε να επιβλέπουμε ένα μεγάλο αριθμό πολυκατοικιών και θα πρέπει να επανεξεταστεί και να τροποποιηθεί άμεσα η νομοθεσία που αφορά τις υπηρεσίες έκδοσης κοινοχρήστων.

έχετε υπόψιν τίποτα για αυτό το θέμα.? αν έχετε και γνωρίζετε κάτι νεότερο απαντήστε μου σας παρακαλώ

Άβαταρ μέλους
gtsoukn
Δημοσιεύσεις: 1133
Εγγραφή: Τετ Ιαν 23, 2008 12:18 am
Τοποθεσία: Γιώργος @ Πάτρα

Re: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ

Δημοσίευση από gtsoukn »

serfergr έγραψε:Σύμφωνα με το ΦΕΚ 874/11.4.2013 στο άρθρο 1
Είναι εύκολο να μας το παραθέσετε ως έχει;

Όπως λέτε, και σωστά το λέτε, όταν κάνετε απλή έκδοση, οι "ευθύνες" σας σταματούν εκεί (στην έκδοση) χωρίς περεταίρω δικαιώματα ή υποχρεώσεις.

serfergr
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: Δευ Δεκ 24, 2012 1:12 pm

Re: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ

Δημοσίευση από serfergr »

ναι αλλα συνάδελφοι στην άφηνα σταμάτησαν την έκδοση για την παγίδα αυτήν εδώ "Τα φυσικά και νομικά πρόσωπα που παρέχουν υπηρεσίες έκδοσης κοινοχρήστων"

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ανακοινώσεις”