Φθηνότερο πλέον το πετρελαιο θέρμανσης από το αέριο για τους δικαιούχους του επιδόματος

By | 08/12/2014

Φθηνότερο είναι πλέον το πετρέλαιο θέρμανσης από το αέριο για όσους λαμβάνουν το επίδομα θέρμανσης.

Η τιμή ανά λίτρο διαμορφώνεται για τους δικαιούχους στα 62 λεπτά για το πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ για τους υπόλοιπους καταναλωτές κυμαίνεται στα επίπεδα του 1 ευρώ/λίτρο.

Εντυπωσιακή άνοδο των παραγγελιών στο πετρέλαιο θέρμανσης έφερε η βουτιά στις διεθνείς τιμές των πετρελαιοειδών, με τους καταναλωτές να σπεύδουν για άμεση αγορά πετρελαίου.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έχει σημειώσει πτώση κατά 19%, σε σχέση με την ίδια εποχή πέρσι, δηλαδή από 1,25 τώρα είναι στα 0,99 ευρώ και περίπου 65 λεπτά για εκείνους που δικαιούνται επίδομα θέρμανσης, και η ζήτηση σημείωσε αύξηση περίπου 25% σε σύγκριση με πέρσι.

Η πτώση στις τιμές των πετρελαιοειδών φαίνεται πως επηρεάζουν άμεσα και τις τιμές του φυσικού αερίου, όπου αναμένονται μειώσεις από τη νέα χρονιά.

Κατ’ επέκταση, οι ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων βλέπουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών για πετρέλαιο θέρμανσης να αυξάνεται, γεγονός που αποτελεί φιλί ζωής για τον κλάδο.

[Πηγή, Πηγή]

One thought on “Φθηνότερο πλέον το πετρελαιο θέρμανσης από το αέριο για τους δικαιούχους του επιδόματος

  1. karaminas

    ενταξει μπορει να επεσε η τιμη του σε σχεση με περυσι, αλλα δεν μπορει να πει κανεις ότι δεν ειναι ακριβο σε σχεση με αλλες μορφες θερμανσης,πχ. η θερμανση με πελλετ ειναι ποιο φθηνη, μετετρεψα εγω περυσι την θερμανση μου σε πελλετ καλοριφερ και ειμαι απολυτα ικανοποιημενος γιατι μου βγαινει ποιο οικονομικο.

    Reply

Απάντηση