ΔΕΗ: Έρχονται αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια από 1/7 – Μειώσεις στα εμπορικά

By | 25/06/2014

Αυξήσεις στο οικιακό τιμολόγιο ρεύματος για το κλιμάκιο κατανάλωσης 0- 800 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο και μειώσεις στα εμπορικά τιμολόγια (για καταστήματα, μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλπ) αναμένονται από 1ης Ιουλίου.
Τούτο επισήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθ. Ζερβός, στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης των μετόχων της επιχείρησης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν πρόκειται να αλλάξουν το αγροτικό και το νυχτερινό οικιακό τιμολόγιο, ωστόσο δεν προσδιόρισε το ύψος των αυξομειώσεων στα τιμολόγια.

Το μόνο που είπε ήταν το χρηματικό αποτέλεσμα για τη ΔΕΗ θα είναι ουδέτερο.

Το Κοινωνικό Τιμολόγιο

Κύκλοι της ΔΕΗ τόνιζαν ακόμη ότι μεγάλο τμήμα των καταναλωτών που έχουν κατανάλωση μικρότερη από 800 κιλοβατώρες πιθανότατα πληρούν τις προϋποθέσεις για ένταξη στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και θα πρέπει να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση.

Για τα αγροτικά τιμολόγια, που εντάσσονται, επίσης, στην κατηγορία των επιδοτούμενων, η λύση που επελέγη είναι η τοποθέτηση «έξυπνων» μετρητών κατανάλωσης που θα επιτρέψει την εφαρμογή διαφορετικών τιμολογίων ανά ώρα της ημέρας.

Κατά την ομιλία του στη γενική συνέλευση ο πρόεδρος της ΔΕΗ τόνισε, πάντως, ότι τα τιμολόγια θα παραμείνουν από τα χαμηλότερα στην ΕΕ.

Τέλος το «χαράτσι»

Ο κ. Ζερβός ανέφερε ακόμη ότι στις 31 Ιουλίου λήγει η εμπλοκή της ΔΕΗ με το τέλος ακινήτων καθώς όσοι λογαριασμοί, που περιέχουν το τέλος αυτό, δεν έχουν εξοφληθεί ως τότε, θα μεταφερθούν στις ΔΟΥ.

Η επιβολή του τέλους μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ήταν μια από τις αιτίες που οδήγησαν σε εκτόξευση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς την επιχείρηση.

Σήμερα αυτές οι οφειλές φθάνουν σε 1,5 δισ. ευρώ αν και το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μείωση του ρυθμού αύξησής τους.

[Πηγή]

One thought on “ΔΕΗ: Έρχονται αυξήσεις στα οικιακά τιμολόγια από 1/7 – Μειώσεις στα εμπορικά

  1. manolis

    οι ηλιθιοι παντα λενε για την Ε.Ε OTI EXOYME TO ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΛΕΓΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΟΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΦΑΙΜΑΞΗ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ..ΤΟΥΣ ΣΙΧΑΘΗΚΑ ΟΛΟΥΣ .

    Reply

Απάντηση