Αγορά πετρελαίου με άτοκες δόσεις

By | 04/12/2013

Σημαντικές διευκολύνσεις στους πελάτες τους –κατόχους πιστωτικών καρτών με επαρκή όρια χρηματοδότησης– προσφέρουν οι τράπεζες μέσω των προγραμμάτων άτοκων δόσεων που έχουν ενεργοποιήσει.

Πιο συγκεκριμένα, για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης δίνεται η δυνατότητα αποπληρωμής σε έως και 6 άτοκες δόσεις. Με τον τρόπο αυτό οι καταναλωτές διευκολύνονται καθώς επιμηκύνουν την περίοδο αποπληρωμής έως και τον Ιούνιο του 2014, με την πρώτη δόση να καταβάλλεται έως και 1,5 μήνα μετά την αγορά του πετρελαίου.

Ταυτόχρονα ο καταναλωτής μπορεί να εξασφαλίσει επιπρόσθετη έκπτωση από τα προγράμματα επιβράβευσης των τραπεζών.

Το ευρύ δίκτυο των εταιρειών με τις οποίες έχουν συνεργασία οι τράπεζες, δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να χρησιμοποιήσουν το πρόγραμμα επιβράβευσης για ένα αγαθό ή μία υπηρεσία που ούτως ή αλλιώς θα αγόραζαν. Επιπλέον, τα προγράμματα επιβράβευσης των τραπεζών παρέχουν ειδικές εκπτώσεις στους πελάτες τους, εφόσον προμηθευτούν καύσιμα από τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζονται.

Το ποσοστό της έκπτωσης μπορεί να φτάνει έως και το 2% και αφαιρείται απευθείας από το λογαριασμό. Έτσι, εφόσον κάποιος διαθέτει ανοιχτές γραμμές πίστωσης, μπορεί να σπάσει σε πολλά μέρη χωρίς κανένα κόστος τη συγκεκριμένη δαπάνη, μεταθέτοντας στο μέλλον την πληρωμή της.

Συνολικά 5 τράπεζες έχουν λανσάρει προγράμματα άτοκων δόσεων για τους κατόχους των πιστωτικών τους καρτών σε ότι αφορά την αγορά πετρελαίου θέρμανσης.

Μια χρήσιμη συμβουλή για να κερδίσετε ακόμη περισσότερο χρόνο, είναι να προσέξετε την ημερομηνία αγοράς του πετρελαίου. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δείτε πότε εκδίδεται ο λογαριασμός της πιστωτικής σας κάρτας. Αν για παράδειγμα εκδίδεται στις 10 Δεκεμβρίου, εσείς θα κάνετε την αγορά του πετρελαίου στις 11 Δεκεμβρίου. Έτσι, η πρώτη δόση θα καταβληθεί προς το τέλος Ιανουαρίου καθώς θα εμφανιστεί στον επόμενο λογαριασμό.

Και πότε θα εξοφλήσετε; Τον Ιούνιο του 2014.

[Πηγή]

Απάντηση