Χαράτσι σε κοινόχρηστους χώρους: λάθος σε 130.000 λογαριασμούς – Διευκρινίσεις από ΥΠΟΙΚ

By | 12/07/2013

Σε διόρθωση με αντιλογισμό προχωρά το υπουργείο Οικονομικών στις περιπτώσεις κατά τις οποίες σε λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος έχει υπολογισθεί έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων (ΕΕΤΑ), για κοινόχρηστους χώρους.

Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ που επιβαρύνθηκαν λανθασμένα με Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (ΕΕΤΑ) ανέρχονται σε 130.000.

Αν και ο νόμος 4152/2013 προβλέπει ρητά την απαλλαγή των κοινόχρηστων χώρων από το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων, λόγω λανθασμένων πιστοποιητικών απαλλαγής από τους δήμους υπολογίστηκε ΕΕΤΑ και στους λογαριασμούς ρεύματος κοινόχρηστων χώρων χιλιάδων πολυκατοικιών.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών, στις περιπτώσεις που σε λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος έχει υπολογισθεί ΕΕΤΑ για κοινόχρηστους χώρους, έχει ήδη δοθεί εντολή ώστε η τακτοποίηση των υποθέσεων να γίνει χωρίς ταλαιπωρία των πολιτών.

Συγκεκριμένα, η ΔΕΗ θα σταματήσει την αποστολή των λογαριασμών με ΕΕΤΑ στις περιπτώσεις αυτές.

Έτσι η συντριπτική πλειοψηφία των περίπου 130.000 περιπτώσεων δεν θα επηρεαστεί. Για όσους έχουν λάβει ήδη λογαριασμό με ΕΕΤΑ θα γίνει αντιλογισμός (μείωση του ποσού) στον επόμενο λογαριασμό. Έτσι δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτε ανεξαρτήτως αν εξόφλησαν ή όχι το λογαριασμό τους. Όσοι όμως δεν τον έχουν πληρώσει, μπορούν να εξοφλήσουν τον λογαριασμό χωρίς το ΕΕΤΑ.

Σχετική συζήτηση γίνεται στο forum με θέμα Περί Ε.Ε.Τ.Α. σε κοινόχρηστο λογαριασμό ΔΕΗ.

[Πηγή]

Απάντηση