Πόσο μειώνεται το “χαράτσι” ανά περιοχή

By | 30/04/2013

Tετραπλάσιο θα είναι το όφελος για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στις ακριβές περιοχές από την μείωση του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών κατά 15% για το 2013, ενώ για τα λαϊκά ακίνητα οι μειώσεις περιορίζονται κάτω από τα 100 ευρώ σε ετησία βάση!

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Οικο­νο­μικών το χαράτσι της ΔΕΗ θα επιβληθεί και το 2013, χωρίς αφορολόγητο αλλά θα είναι μειωμένο κατά 15%. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι συντελεστές που σήμερα κυμαίνονται από 3 έως 16 ευρώ ανά τ.μ., θα μειωθούν κατά 0,45 έως 2,40 ευρώ ανά τ.μ. για το χαράτσι του 2013. Οι νέοι συντελεστές που θα προκύψουν θα κυμαίνονται από 2,5 έως 13,6 ευρώ ανά τ.μ.

Το χαράτσι θα μετονομαστεί σε Ενιαίο Φόρο Ακινήτων και θα συνεχίσει να επιβάλλεται μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος. Η είσπραξή του θα επιδιωχθεί να γίνει σε 5 διμηνιαίες δόσεις, με τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος της περιόδου Ιουνίου 2013 – Μαρτίου 2014. Παράλληλα μέσα στην φετινή χρονιά θα εισπραχθεί και ο Φόρος Ακίνητης Περιουσίας για το 2013.

Διαβάστε περισσότερα >>

One thought on “Πόσο μειώνεται το “χαράτσι” ανά περιοχή

  1. Ανδρέας

    Την ίδια τακτική ακολούθησε και ο Λένιν κατά την πρώτη περίοδο της Ρωσικής επανάστασης των μπολσεβίκων!
    Επέβαλε ατελείωτους φόρους στην ιδιοκτησία των τότε μεσο-μεγαλο αστών και στο τέλος τους κατάντησε φτωχούς και άστεγους…
    Στον σημερινό καπιταλιστικό κομμουνισμό η μέθοδος παραμένει η ίδια. Όταν πληρώνεις 600 με 700 ευρώ τον χρόνο (δηλ. γύρω στις 250,000 δραχμές σε σταθερές τιμές), βασικά σε δέκα περίπου χρόνια έχεις ξανα-αγοράσει ένα σπίτι, 75 περίπου τετραγ.μέτρων! Αν φυσικά μέσα στη περίοδο αυτή των 10 ετών εξακολουθείς να έχεις ένα εισόδημα που να μπορείς να πληρώνεις το “χαράτσι”!

    Reply

Απάντηση