Φυλακίστε τη θερμότητα στο σπίτι σας τώρα που πέφτει η θερμοκρασία!

By | 13/11/2012

Ένας από τους τρόπους να κρατήσετε το σπίτι ζεστό, τις κρύες μέρες που άρχισαν να δίνουν το “παρών”, είναι να κλείσετε καλά όλα τα παράθυρα και να ελέγξετε καλά τα σημεία όπου εμφανίζεται μεγάλη απώλεια θερμοκρασίας. Αν κάποιο μπάζει από τα κουφώματα και δεν σας παίρνει να το αντικαταστήσετε με νέο διπλό με μόνωση, μπορείτε να προμηθευτείτε ειδικές μονωτικές ταινίες που θα σταματήσουν τις απώλειες ζέστης.

Όταν αφήνετε το σπίτι να αεριστεί το πρωί καλό είναι να το κάνετε για μικρό χρονικό διάστημα με προτιμότερη την ώρα που έχει ηλιοφάνεια. Το ίδιο να κάνετε και όταν μαγειρεύετε και θέλετα να αποφύγετε μυρωδιές στο σπίτι. Επίσης καλό είναι τον απορροφητήρα να μην τον έχετε για διακόσμιση αλλά να τον χρησιμοποιείτε προκειμένου να μην αφήνετε τις πόρτες διάπλατες για να ξεμυρίσει το σπίτι. πιο λίγο ρεύμα θα κάψετε. Αν πάλι έχετε βαριές κουρτίνες, καλό είναι να τις ανοίγετε τις ώρες που έχει ήλιο. Ακόμη και πολύ καλά να είναι ασφαλισμένα τα παράθυρα, αυτές παρέχουν μεγαλύτερη προστασία. Αν οι κουρτίνες είναι λεπτές, μπορείτε να κάνετε δύο πράγματα.

Τα πατζούρια καλό είναι να τα κλείνετε πιο νωρίς απ’ ό,τι συνήθως πριν πέσει η θερμοκρασία μετά τη δύση του ηλίου, ενώ μία καλή ιδέα είναι να τα καλύψετε με διάφανο πλαστικό από πάνω μέχρι κάτω. Η διαφορά στη θερμοκρασία θα είναι τεράστια, οι απώλειες ελάχιστες και, το πιο σημαντικό, το φως του ήλιου θα είναι τελείως ανεμπόδιστο. Αυτή η δεύτερη επιλογή, είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε μονοκατοικίες ή εξοχικά σπίτια που έχουν πολλά και άχρηστα… ανοίγματα.

καλό είναι να σφραγίζετε την εξώπορτα γιατί μπαίνει πολύ κρύο από εκεί μιας και πάντοτε υπάρχει ένα κενό, ειδικά στο κάτω μέρος της, που δημιουργεί συνήθως το πρόβλημα. Αν δεν θέλετε να αγοράσετε την ειδική μονωτική ταινία, μπορείτε να διπλώσετε για παράδειγμα ένα χαλάκι και να το βάλετε στο σημείο που μπάζει. Σε καταστήματα μάλιστα με είδη διακόσμισης και σπιτιού υπάρχουν πολύ στιλάτα μακρόστενα μαξιλαράκι που μπαίνουν κατά μήκος της χαραμάδας και καλύπτουν το κενό!

Μπορείτε επίσης να κρατάτε κλειστά τα δωμάτια που δεν χρησιμοποιούνται για να μην δημιουργούνται ρεύματα. Πρέπει να έχετε πάντοτε στρωμένο με χαλιά το σπίτι σας το χειμώνα, γιατί το κρύο που υπάρχει στο πάτωμα ιδίως όταν είναι μωσαικό ή μάρμαρο, πολλές φορές είναι ανυπόφορο. Ελέγξτε το καλοριφέρ και σε περίπτωση που έχει αυτόνομη θέρμανση, φροντίστε να έχετε το θερμοστάτη σε μια σταθερή και όχι ιδιαίτερα υψηλή θερμοκρασία πάνω- κάτω στους 21-26 βαθμούς. Θα κάνετε μεγάλη οικονομία έτσι!

[Πηγή]

One thought on “Φυλακίστε τη θερμότητα στο σπίτι σας τώρα που πέφτει η θερμοκρασία!

  1. kat sal

    Χαιρετε
    Διαμενω σε παλια πολυκατοικια που λειτουργουσε με πετρελαιο και συνδεθηκε με φυσικο αεριο.Τα κλειστα διαμερισματα (ακατοικητα) χρεωνονταιθερμανση με μειωμενη χρεωση ακολουθωντας τον κανονισμο της πολυκατοικιας που αναφεροταν στο πετρελαιο?

    Ευχαριστω και περιμενω νεα σας.

    Reply

Απάντηση