Επίδομα θέρμανσης: Για λίγους και με αυστηρά κριτήρια

By | 06/09/2012

Τον φετινό χειμώνα θα διαμορφωθούν τιμές – φωτιά στο πετρέλαιο θέρμανσης μετά την εξίσωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης με αυτόν του πετρελαίου κίνησης.

Οι τιμές αναμένεται να αγγίξουν τα 1.400 ευρώ το χιλιόλιτρο από 1.000 ευρώ που διαμορφώθηκαν κατά μέσο όρο την περσινή χειμερινή περίοδο.

Δηλαδή το ποσοστό της αύξησης μεταφράζεται σε 40%.

Τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης συμφώνησαν και αποφάσισαν τα τέσσερα κριτήρια πάνω στα οποία θα βασιστεί η χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης.

Αυτά θα είναι η γεωγραφική περιοχή, το ατομικό ή το οικογενειακό εισόδημα, ο αριθμός των παιδιών που προστατεύει ο δικαιούχος του επιδόματος αν πρόκειται για τρίτεκνο ή πολύτεκνο, καθώς και τα τετραγωνικά της επιφάνειας της κατοικίας.

Η καταβολή του επιδόματος θα γίνει σε δύο δόσεις.

Η πρώτη θα καταβληθεί στα μέσα Οκτωβρίου και η επόμενη στα μέσα της χειμερινής σεζόν, ενώ ανοικτά παραμένουν σοβαρά ζητήματα όπως είναι το τελικό κονδύλι που θα αφορά το επίδομα θέρμανσης και τα όρια των τεσσάρων κριτηρίων για να ξεκαθαρίσει ποιοι θα είναι οι δικαιούχοι.

Πάντως τα τέσσερα αυτά κριτήρια θα λειτουργούν συνδυαστικά, δηλαδή θα πρέπει κάποιος για να λάβει το επίδομα να εμπίπτει και στις τέσσερις κατηγορίες.

[Πηγή]

One thought on “Επίδομα θέρμανσης: Για λίγους και με αυστηρά κριτήρια

  1. HaVai Post author

    Διευκρινίσεις για το επίδομα θέρμανσης έδωσε ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στη Βουλή, αναφέροντας ότι το επίδομα θα καταβάλλεται άμεσα, με εισαγωγή και κριτηρίου υψομέτρου για τους δικαιούχους, πέραν από τα υφιστάμενα γεωγραφικά και εισοδηματικά κριτήρια.

    Reply

Απάντηση