Εσείς πλένετε τα χέρια σας όταν μπείτε σε ασανσέρ;

By | 22/03/2012

Όπου κι αν είστε μην ξεχνάτε ποτέ να πλένετε τα χέρια σας αφού τα μικρόβια βρίσκονται παντού, ακόμα και σε μέρη που δεν πάει το μυαλό σας.

Όπως έδειξε η μελέτη του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, τα κουμπιά των ασανσέρ περιέχουν σαράντα φορές περισσότερα μικρόβια από τις δημόσιες τουαλέτες.

Σύμφωνα με την έρευνα, 313 αποικίες μικροβίων σε κάθε τετραγωνικό εκατοστό των κουμπιών των ανελκυστήρων εντοπίστηκαν σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, τράπεζες, γραφεία και αεροδρόμια, έναντι των 8 αποικιών μικροβίων που βρισκόντουσαν στα καπάκια των τουαλετών.

Ωστόσο, αν η εν λόγω έρευνα «μεταφερθεί» στον εργασιακό μας χώρο, τότε θα διαπιστώσουμε ότι το γραφείο μας μπορεί να περιέχει 400 φορές περισσότερα βακτήρια από αυτά που θα μπορούσαμε να… συναντήσουμε στο καπάκι μιας λεκάνης, νούμερο το οποίο μάλιστα τετραπλασιάζεται όταν στο μικροσκόπιο πέσουν τα πληκτρολόγια των ηλεκτρονικών μας υπολογιστών!

[Πηγή]

One thought on “Εσείς πλένετε τα χέρια σας όταν μπείτε σε ασανσέρ;

  1. Crystal Cleaning

    Σωστά. Άλλωστε για το λόγο αυτό πρέπει εμείς, τα συνεργεία καθαρισμού να ΜΗ λησμονούμε τέτοιες λεπτομέρειες, άλλωστε, τα μικρά παιδιά είναι εκείνα που κυρίως προσβάλλονται απο αρρώστιες που, αν μη τι άλλο οφείλονται σε βρωμιά που θα μπορούσε να είχε καθαριστεί…

    Reply

Απάντηση