Άδεια για κήπο σε ταράτσα!

By | 12/01/2012

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος αποφάσισε να παρέχει δομικές άδειες για τη κατασκευή κήπων σε ταράτσες πολυκατοικιών και σε ημιυπαίθριους χώρους με σκοπό να μειωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο το διοξείδιο του άνθρακα μέσα στις μεγαλουπόλεις.

Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να καταθέσουν στην υπηρεσία δόμησης της περιοχής που διαμένουν μόνο έγγραφη γνωστοποίηση ή ενημέρωση όσον αφορά τις εργασίες, η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται από φωτογραφίες του γύρω χώρου που θα δημιουργηθεί ο κήπος, του κτίσματος, και της επιφάνειας στην οποία θα δημιουργηθεί ο κήπος. Ακόμη χρειάζεται υπεύθυνη δήλωση του αναδόχου του έργου όπου δηλώνει την ανάληψη της ευθύνης που θα έχει ο ίδιος από την υλοποίηση του έργου. Επίσης είναι απαραίτητη μία υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη για το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης του χώρου για την κατασκευή της φυτεμένης επιφάνειας ή συμφωνία συνιδιοκτητών εφόσον πρόκειται για κοινόχρηστο χώρο της πολυκατοικίας. Χρειάζεται και μία τεχνική έκθεση κατασκευής φυτεμένης επιφάνειας, αντίγραφο του στελέχους της οικοδομικής αδείας ή, εφόσον δεν υπάρχει, αντίγραφο της ένταξης σε ρυθμίσεις τακτοποίησης όπως π.χ. ο Ν. 4014/2011. Τέλος πρέπει να παρθεί και μία τεχνική έκθεση αντοχής – στατικής επάρκειας του κτιρίου.

[Πηγή]

2 thoughts on “Άδεια για κήπο σε ταράτσα!

 1. yannis

  Εύκολα πράγματα, μισή ώρα δουλειά
  -Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να καταθέσουν στην υπηρεσία δόμησης της περιοχής που διαμένουν MONO έγγραφη γνωστοποίηση ……
  – να συνοδεύεται από φωτογραφίες του γύρω χώρου και της επιφάνειας στην οποία θα δημιουργηθεί ο κήπος
  -υπεύθυνη δήλωση του αναδόχου του έργου
  -Επίσης είναι απαραίτητη μία υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη για το αποκλειστικό δικαίωμα χρήσης του χώρο ή συμφωνία συνιδιοκτητών
  -και μία τεχνική έκθεση κατασκευής φυτεμένης επιφάνειας
  -και μία τεχνική έκθεση κατασκευής φυτεμένης επιφάνειας
  -Τέλος πρέπει να παρθεί και μία τεχνική έκθεση αντοχής – στατικής επάρκειας του κτιρίου.

  Reply

Απάντηση