Νέο τέλος στα ακίνητα

By | 11/09/2011

Στην επιλογή της -μέχρι στιγμής- δημοσιονομικά ατελέσφορης λύσης των εισπρακτικών μέτρων κατέφυγε η κυβέρνηση προ του τελεσιγράφου της τρόικας να ισοσκελίσει άμεσα την απόκλιση που εμφανίζει ο στόχος μείωσης του ελλείμματος.

Ανακοίνωσε, δια του αντιπροέδρου της κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και ύστερα από έκτακτο υπουργικό συμβούλιο που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη, νέα έκτακτη εισφορά στα ακίνητα. Αυτή θα έχει κλιμακούμενο ύψος από 0.5 έως 10 ευρώ επί της δομημένης επιφάνειας του ακινήτου (δηλαδή όσα τετραγωνικά αναγράφει ο λογαριασμός της ΔΕΗ) ανάλογα με την τιμή ζώνης του ακινήτου.

Οι οριστικές προβλέψεις του νέου μέτρου θα ανακοινωθούν μέσα στα επόμενα 24ωρα, πιθανότατα την Τρίτη. Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξη Τύπου που προηγήθηκε αυτής του πρωθυπουργου, η μεσοσταθμική επιβάρυνση του νέου μέτρου θα είναι της τάξης των 4 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο δομημένης επιφάνειας. Έτσι, εκτός από τα πολυ – εκκαθαριστικά σημειώματα της εφορίας η αποστολή των οποίων έχει ήδη ξεκινήσει, χιλιάδες νοικοκυριά νομίμως φορολογουμένων πολιτών καλούνται να εκταμιεύσουν –εάν διαθέτουν- ένα ακόμη σημαντικό ποσό τη στιγμή που στο μέτωπο των δαπανών η εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου παλινδρομεί και οι πολλάκις εξαγγελθείσες καταργήσεις οργανισμών και φορέων παραμένουν, επί διετία, ανεκτέλεστες.

[Πηγή]

Αντί να πουλήσει δημόσια περιουσία ή να ανακοινώσει μέτρα περιστολής του παμφάγου δημόσιου τομέα, η κυβέρνηση εξαγγέλλει ένα μέτρο που μετατρέπει σε “τελειωμένη υπόθεση” την ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα, αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η Πανελλήνιος Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), με αφορμή την ανακοίνωση για την επιβολή τέλους στην ακίνητη ιδιοκτησία.

[Πηγή]

Απάντηση