Έκθεση ECOLIFE 2011 – Η Οικολογία στην καθημερινή ζωή!

By | 25/05/2011

Για 7η συνεχή χρονιά, η Ecolife, στέκεται δίπλα στους παραγωγούς & εμπόρους του κλάδου και σε πείσμα των καιρών θα πραγματοποιηθεί στηρίζοντας την ενημέρωση και κατανάλωση των οικολογικών και φιλικών προς το περιβάλλον προϊόντων και υπηρεσιών έχοντας την αιγίδα του Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και την υποστήριξη της «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων.

Τοποθεσία: «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς 100, Γκάζι
Ημερομηνία: Aπό τις 26 μέχρι τις 29 Μαΐου 2011
Στόχος: πληροφόρηση, αλλαγή στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας, βελτίωση της ποιότητας ζωής, προστασία του περιβάλλοντος.

Δραστηριότητες που καλύπτει : Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, Οικολογική Δόμηση και Βιοκλιματικός Σχεδιασμός, Βιολογικά Τρόφιμα και Κτηνοτροφικά Προϊόντα, Υγεία – Ευεξία και Εναλλακτικές Θεραπείες, Περιβαλλοντικές Οργανώσεις, Ανακύκλωση – Κομποστοποίηση, Εικαστικές Παρουσιάσεις Γνωστών Ελλήνων Καλλιτεχνών, Εκδηλώσεις για παιδιά με τη Συμμετοχή Σχολείων…

Εκδηλώσεις:

• Γιορτή Χορτοφαγίας και Βιολογικών Προϊόντων Διατροφής

• Παρουσίαση Βιοκλιματικού Σπιτιού σε Φυσικό μέγεθος

• Συμβουλές Οικολογικών μετατροπών σε κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους από αρχιτέκτονες ειδικούς στο Βιοκλιματικό Σχεδιασμό

• Εκδηλώσεις και Συνεδρίες Εναλλακτικών Θεραπειών

• Event Ανακύκλωσης Σουτιέν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από την Εκστρατεία «Η Μόδα Βάζει Στόχο τον Καρκίνο του Στήθους»

• Εικαστικοί καλλιτέχνες εκθέτουν στην Ecolife έργα τους εμπνευσμένα από το περιβάλλον

Οικολογικό Σπίτι 2011

Δείτε από κοντά πως μπορείτε να κερδίζετε χρήματα διαμορφώνοντας το σπίτι σας!
Φέτος το Οικολογικό μας Σπίτι θα είναι ακόμα μεγαλύτερο και θα περιλαμβάνει πραγματικά δωμάτια (μπάνιο, κουζίνα, υπνοδωμάτιο, σαλόνι) και πέρα από τα βασικά υλικά/ τεχνολογίες δόμησης θα παρουσιάσει και προτάσεις διακόσμησης.

Ο σχεδιασμός και η επιμέλεια φέτος θα γίνει από το Σ.ΟΛ.ΑΡ (Σύλλογος Ολιστικής Αρχιτεκτονικής) με επικεφαλή τον διακεκριμένο αρχιτέκτονα κ. Κώστα Τσίπηρα, ενώ θα πλαισιωθεί από διημερίδα σχετικά με την Ολιστική Αρχιτεκτονική και την Οικολογική Δόμηση.

Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιείται με την αιγίδα του Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και την υποστήριξη της «Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων αλλά και των περισσότερων Περιβαλλοντικών Οργανώσεων όπως: Greenpeace, WWF, Αρχέλων, ΑNIMA, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρία, Αρκτούρος, Mom, Ομάδα Για τον Κόσμο, Global Challenges, Medasset και πολλές άλλες.

Απάντηση