Από αύριο ξεκινά η απογραφή

By | 09/05/2011

Την Τρίτη 10 Μαΐου αν σας χτυπήσει ένας άγνωστος το κουδούνι, ανοίξτε του τη πόρτα άφοβα. Θα είναι ο υπάλληλος της Στατιστικής υπηρεσίας καθώς αύριο πραγματοποιείται η Γενική απογραφή πληθυσμού-κατοικιών 2011.
Η απογραφή είναι υποχρεωτική ενώ οι απογραφείς θα φέρουν ειδική κονκάρδα με το ειδικό σήμα της Αρχής και το όνομά τους.

Οι ερωτήσεις που θα κληθούν ν α απαντήσουν οι πολίτες είναι απλές και θα αφορούν την κατοικία τους, τα άτομα που διαμένουν σε αυτήν, την ηλικία, το επάγγελμα, το επίπεδο εκπαίδευσης και την κατάσταση απασχόλησης τους.

Η διάρκεια της συνέντευξης δεν θα ξεπερνά τα 20 με 25 λεπτά. Προσοχή γιατί για όσους δεν απογραφούν θα υπάρχουν κυρώσεις καθώς προβλέπονται πρόστιμα από 10.000 έως 200.000 ευρώ για όσους απογραφείς παραβιάσουν την εμπιστευτικότητα και πρόστιμα από 1.000 έως 50.000 ευρώ για παράβαση της υποχρεωτικότητας.

[Πηγή]

2 thoughts on “Από αύριο ξεκινά η απογραφή

 1. gtsoukn

  Και επειδή οι εποχές που ζούμε είναι περίεργες, ενδεχομένως κάποιοι, προφασιζόμενοι τους απογραφείς να προσπαθήσουν να εισέλθουν στην πολυκατοικία.

  Εγώ, ως διαχειριστής και επειδή μένω στο ισόγειο, με σχετική ανακοίνωση, προτείνω στους ενοίκους να μην ανοίγουν και να ζητούν από τον απογραφέα να χτυπούν στο δικό μου κουδούνι και να γίνεται ο σχετικός έλεγχος.

  Γιατί η ασφάλειά μας προέχει της απογραφής και προτείνω στους ενοίκους των πολυκατοικιών να κάνουν κάτι αντίστοιχο.

  Reply
 2. HaVai Post author

  Ο Απογραφέας θα φέρει κονκάρδα με το ειδικό σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, το όνομά του, καθώς και το όνομα και τηλέφωνο του επόπτη του.
  Σε περίπτωση αμφιβολίας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ΕΛΣΤΑΤ στους παρακάτω τηλεφωνικούς αριθμούς: 213 135 2138-40.

  Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στο http://www.apografi2011.gr/

  Reply

Απάντηση