Κλέβουν και πωλούν κατοικίδια σε παζάρια!

By | 26/04/2011

Διαστάσεις «επιδημίας» έχει πάρει το φαινόμενο των κλοπών κατοικίδιων ζώων, ακόμη και μέσα από διαμερίσματα. Το τελευταίο τετράμηνο οι καταγγελίες για αρπαγές μικρόσωμων ζώων στις φιλοζωικές οργανώσεις έχουν χτυπήσει «κόκκινο», με τους φιλόζωους να εκτιμούν πως πρόκειται για κάτι οργανωμένο που επεκτείνεται ολοένα περισσότερο.

«Τις τελευταίες 20 ημέρες παραπάνω από 15 άτομα μου έχουν πει πως τους έκλεψαν το κατοικίδιο μέσα από το σπίτι» αναφέρει στον «Ελεύθερο τύπο» η δικηγόρος και πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Φιλοζωικών Σωματείων Ελλάδος, Αγαθή Λεκάκου. Σύμφωνα με την ίδια, άγνωστοι μπαίνουν σε σπίτια με σκοπό να κλέψουν τα ζώα ή τα αρπάζουν από τις βεράντες και τους κήπους.«Πρόκειται κυρίως για μικρά σκυλιά, αλλά και γάτες, καναρίνια και γενικά οποιοδήποτε μικρόσωμο ζωάκι» προσθέτει η κ. Λεκάκου.

Το φαινόμενο των κλοπών υπολογίζεται πως ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, αλλά το τελευταίο τετράμηνο έχει ενταθεί.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της 18χρονης Έλενας Κυριαζή. «Πριν από περίπου δύο μήνες έβγαλε η μητέρα μου το σκυλάκι μας βόλτα στη Νίκαια, ένα ημίαιμο τζακ – ράσελ 2,5 χρόνων ονόματι Ζιζέλ, και αφού τη χτύπησαν της το έκλεψαν. Έχω κάνει τα πάντα, πήγα και στο παζάρι στο Σχιστό αλλά τίποτα. Πλέον έχω πάρει απόφαση ότι δεν θα το βρω», λέει η 18χρονη. Η ίδια αναφέρει ότι πήγε να καταγγείλει το συμβάν στην Αστυνομία και την ενημέρωσαν πως πρόκειται για οργανωμένο κύκλωμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγες ημέρες πριν, η κ. Κυριαζή δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από ιδιοκτήτη pet shop. «Σηκώνω το τηλέφωνο και μου λέει: «Νομίζω ότι το είδα, πόσα λεφτά δίνεις για να σου το βρω;» Μόλις ρώτησα από ποίο κατάστημα τηλεφωνεί, μου το έκλεισε αμέσως. Ήταν πολύ περίεργη κλήση», λέει.

Εκτός από το παζάρι στο Σχιστό, το οποίο είναι γνωστό για εμπόριο ζώων, οι φιλοζωικές οργανώσεις θεωρούν ότι τα κλεμμένα κατοικίδια πωλούνται σε διάφορες άλλες περιοχές της Αττικής, ενώ πολλά περνούν ακόμη και τα σύνορα και πωλούνται σε χώρες του εξωτερικού. Μάλιστα, τις περισσότερες φορές διατίθενται προς πώληση σε εξευτελιστικές τιμές.

«Μέχρι και για πέντε ή εφτά ευρώ τα δίνουν», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Λεκάκου. Η ίδια επισημαίνει ότι οι κλοπές πραγματοποιούνται κυρίως από αλλοδαπούς, ενώ το τελευταίο διάστημα στο «κύκλωμα» έχουν μπει και Αθίγγανοι, σύμφωνα με την κ. Λεκάκου. Όπως λέει: «Εάν πάει κάποιος σε καταυλισμούς θα δει μικρόσωμα σκυλιά τα οποία εκτρέφονται από τους Αθίγγανους και στη συνέχεια πωλούνται για πέντε ευρώ το πολύ».

[Πηγή]

Απάντηση