Από σήμερα οι αιτήσεις για την επιδότηση ενοικίου του ΟΕΚ

By | 18/04/2011

Αρχίζει από σήμερα η καταβολή των αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου του ΟΕΚ.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να υποβάλλονται με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά αποκλειστικά στα ΚΕΠ. Στα δικαιολογητικά, εκτός από θεωρηµένο από την αρµόδια ΔΟΥ συμβόλαιο µμίσθωσης, θα ζητούνται και τα πλήρη στοιχεία του ιδιοκτήτη ή νοµέα, αλλά και της κατοικίας που µισθώνεται όπως αριθµός λογαριασµού ΔΕΗ, όροφος κ.λπ.

Το πρόγραμμα αφορά την επιδότηση ενοικίου του 2009, απευθύνεται σε περίπου 150.000 δικαιούχους. Το ποσόν της επιδότησης έχει αυξηθεί για ορισμένες κατηγορίες δικαιούχων, όμως είναι αυστηρότερα τα εισοδηματικά κριτήρια και οι ασφαλιστικές προϋποθέσεις.

Το γενικό εισοδηµατικό κριτήριο για την ένταξη στο πρόγραµµα θα είναι µέχρι 12.000 ευρώ, µε αυξηµένο ποσοστό επιδότησης για εισοδήµατα µέχρι 6.000 ευρώ και από 6.001 ευρώ έως 9.000 ευρώ.

Αυξημένες έως 600 ημέρες, είναι εφέτος οι απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης που θα πρέπει να έχουν πραγματοποιήσει οι δικαιούχοι εργατοϋπάλληλοι μέχρι την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί ανέρχεται στα 110 εκατ. ευρώ, ποσό μειωμένο σε σχέση με πέρυσι και σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου Εργασίας, στόχος είναι να αξιοποιηθούν πλήρως οι οικονομικές δυνατότητες του ΟΕΚ, χωρίς να αποκλείεται κάποια κατηγορία δικαιούχων.

[Πηγή]

2 thoughts on “Από σήμερα οι αιτήσεις για την επιδότηση ενοικίου του ΟΕΚ

 1. ΑΝΝΑ

  Καλησπέρα,
  Η Διαχείριση της πολυκατοικίας ενοικιάζει το πρώην θυρωρείο και τα έσοδα πηγαίνουν στο αποθεματικό (για τα κοινόκτητα έξοδα αυτής). Με τον ενοικιαστή έχει υπογραφεί Συμβόλαιο το οποίο έχει κατατεθεί στην Εφορία και έχει πληρωθεί ο ανάλογος Φόρος Εισοδήματος στο τέλος του χρόνου (12ος/2010). Η Διαχείριση πολυκατοικίας έχει δικό της Α.Φ.Μ.

  ΤΟ ΘΕΜΑ: Ο ενοικιαστής για να πάρει επιδότηση ενοικίου, ζητάει από τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ, ΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΜΕ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ κλπ. (Δικαιολογητικό Νο 4).
  Τα έσοδα της εκμίσθωσης δεν περιέχονται στη φορολογική δήλωση κανενός συνιδιοκτήτη.
  Εγώ, σαν Διαχειρίστρια, δεν μπορώ να υπογράψω ονομαστικά αφού δεν συμπεριλαμβάνω τα ανωτέρω έσοδα στη προσωπική μου Δήλωση.
  Στα Κ.Ε.Π. που πήγα για τη θεώρηση, δεν δέχονται να υπογράψω σαν Διαχείριση Πολυκατοικίας.

  ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιός υπογράφει? Πρέπει να έχω και τα Πρακτικά της τελευτ. Συνέλευσης που με ορίζουν Διαχειριστή? Τα έσοδα που μένουν αποθεματικό, πως μπορώ να το διαβεβαιώσω?

  Ελπίζω να μη σας κούρασα με την λεπτομερή ανάλυση.
  Περιμένω την απάντησή σας άμεσα.
  Ευχαριστώ!!!
  Αννα

  Reply

Απάντηση