Τιμολόγια με χρονοχρέωση στη ΔΕΗ

By | 06/04/2011

Κυμαινόμενες τιμές και χρέωση ανά ώρα θα περιλαμβάνουν τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ, όπως προανήγγειλε την Τετάρτη (6/4) από το βήμα του Συνεδρίου του Εκόνομιστ, ο πρόεδρος της Επιχείρησης, Αρθούρος Ζερβός.

Το σχέδιο της ΔΕΗ περιλαμβάνει διαφορετικά τιμολόγια στη διάρκεια του 24ωρου, όπου θα υπάρχουν υψηλότερες χρεώσεις τις ώρες αιχμής και χαμηλότερες όταν η ζήτηση είναι μικρή, σχέδιο που προϋποθέτει την αντικατάσταση των μετρητών κατανάλωσης.

Ήδη σε μερικές περιοχές έχουν υλοποιηθεί πιλοτικά προγράμματα όπου θα εγκατασταθούν “έξυπνοι” μετρητές και πιο συγκεκριμένα στην Κύθνο, τη Λάρισα, το Λαύριο και το Μελτέμι Ραφήνας.

Επίσης προωθείται η εγκατάσταση 60.000 έξυπνων μετρητών σε μεγάλους καταναλωτές στη χαμηλή τάση.

Ο κ. Ζερβός τόνισε ακόμη ότι η κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των επόμενων γενεών θα στηριχθεί στις ανανεώσιμες πηγές και την ορθολογική χρήση ενέργειας.

Στην κατεύθυνση αυτή η ΔΕΗ κατασκευάζει νέες θερμικές μονάδες υψηλής απόδοσης, αντικαθιστώντας τις παλιές και ρυπογόνες μονάδες, ενώ δίνει έμφαση στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, μεταξύ άλλων με το υβριδικό έργο στην Ικαρία (συνδυασμός αιολικής και υδροηλεκτρικής παραγωγής), νέα μεγάλα υδροηλεκτρικά ισχύος 350 μεγαβάτ, τα φωτοβολταϊκά στην Κοζάνη, κόστους 600 εκατ. ευρώ που θα είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο και στη Μεγαλόπολη που θα είναι ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη.

[Πηγή]

One thought on “Τιμολόγια με χρονοχρέωση στη ΔΕΗ

  1. Pingback: Τιμολόγια με χρονοχρέωση στη ΔΕΗ « rezai κουλ0γλου δημΗτριος

Απάντηση