Γερμανία: νομική προστασία … στη φασαρία των παιδιών

By | 21/02/2011

Πιο δύσκολες θα είναι στο μέλλον οι αγωγές στη Γερμανία για διατάραξη της κοινής ησυχίας από παιδιά καθώς η κυβέρνηση προχώρησε σε αλλαγή της νομοθεσίας ώστε οι θόρυβοι που προέρχονται από το παιχνίδι των παιδιών στις παιδικές χαρές ή στα νηπιαγωγεία να μην θεωρείται πλέον «επιβλαβής θόρυβος».

Στις γερμανικές μεγαλουπόλεις αρκετοί ενοικιαστές ζούσαν υπό την απειλή έξωσης, λόγω του «θορύβου» των παιδιών τους, ενώ πρόσφατα ο πρόεδρος της Ενωσης Ηλικιωμένων είχε δηλώσει πως «ο διαρκής θόρυβος 90 ντεσιμπέλ συνιστά ηχορύπανση, ανεξάρτητα από την πηγή, αν δηλαδή είναι συμπαθητικές παιδικές φωνές ή κομπρεσέρ»…

Τα παιδιά πράγματι κάνουν φασαρία, στις παιδικές χαρές, στο νηπιαγωγείο, στην αυλή του σχολείου. Μέχρι σήμερα στη Γερμανία μπορούσε κανείς να προσφύγει στο δικαστήριο και να ζητήσει να μην γίνει ένα σχολείο ή ένα νηπιαγωγείο στην περιοχή του εξαιτίας του θορύβου που προκαλούν τα παιδιά.

Αυτήν ακριβώς την ρύθμιση άλλαξε η κυβέρνηση και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ, σχολίασε: «Αυτή η αλλαγή του νόμου προβλέπει ότι ο θόρυβος που προέρχεται από το παιχνίδι των παιδιών, στις παιδικές χαρές ή στα νηπιαγωγεία δεν θεωρείται πλέον επιβλαβής θόρυβος».

Η συγκεκριμένη αλλαγή οφείλεται στον υπουργό Περιβάλλοντος Νόρμπερτ Ρέντγκεν, στου οποίου την αρμοδιότητα εμπίπτει ο κανονισμός για τα επιτρεπτά όρια ηχορύπανσης και ο οποίος ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου την Τετάρτη δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένος.

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ηλικιωμένων στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία Λέοναρντ Κούκαρντ, εναντιώθηκε στην δημιουργία νηπιαγωγείων σε κατοικημένες περιοχές. Ο κ. Κούκαρντ θεωρεί μάλιστα πως έτσι παραβιάζεται και το σύνταγμα.

Ωστόσο, μια συνταξιούχος στο Βερολίνο δηλώνει εξαγριωμένη με αυτές τις απόψεις:
«Τις βρίσκω αποτρόπαιες. Αυτοί θα έπρεπε να φύγουν, να πάνε στην έρημο. Εκεί είναι ζεστά, δεν υπάρχουν παιδιά και θόρυβοι. Ένα παιδί δεν μας ενοχλεί. Να αγοράσουν ωτοασπίδες. Τις πουλάνε στα φαρμακεία. Είμαι 80 χρονών και θεωρώ απαράδεκτη αυτή τη στάση».

Την απόφαση της κυβέρνησης χαιρέτησε πάντως ο περισσότερος κόσμος και ο Τύπος, αλλά τελικά και ο πρόεδρος της Ένωσης Ηλικιωμένων, ο οποίος αναθεώρησε τη στάση του σωματείου του …

[Πηγή]

Απάντηση