Κλέβουν πετρέλαιο από πολυκατοικίες!

By | 22/12/2010

Οι δεξαμενές και τα βαρέλια με πετρέλαιο θέρμανσης σε πολυκατοικίες και μονοκατοικίες έχουν μπει το τελευταίο διάστημα στο στόχαστρο κλεφτών, οι οποίοι με τη γνωστή μέθοδο του λάστιχου αντλούν όση ποσότητα πετρελαίου μπορούν να μεταφέρουν με μπιτόνια.

Η οικονομική κρίση και η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, το έχουν μετατρέψει σε πολύτιμο αγαθό, προκαλώντας αύξηση των κρουσμάτων «εξαφάνισής» του μέσα από τις δεξαμενές.

Πρόσφατα συνελήφθησαν από αστυνομικούς δύο νεαροί στη Θεσσαλονίκη να αφαιρούν πετρέλαιο από βυτίο, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα σε πολυκατοικία του Ευόσμου, άγνωστοι κατάφεραν να φτάσουν στη δεξαμενή πετρελαίου και να «μεταγγίσουν» πετρέλαιο σε δύο μπιτόνια, όμως έγιναν αντιληπτοί και εξαφανίστηκαν αφήνοντάς τα πίσω τους.

Σε άλλη περίπτωση πολυκατοικίας, στην οποία προφανώς οι ένοικοι δε διατηρούσαν και τις καλύτερες σχέσεις μεταξύ τους, είχε διαπιστωθεί αφαίρεση πετρελαίου και από τις δέκα διαφορετικές δεξαμενές, με αποτέλεσμα όλοι να βάλουν κλειδαριές, υποψιαζόμενοι ο ένας τον άλλον για τη… διαρροή του πετρελαίου.

Το ασυνήθιστο μπαράζ κλοπών πετρελαίου θέρμανσης έχει προβληματίσει πολλούς διαχειριστές αλλά και ενοίκους σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας. Γίνεται λοιπόν ολοένα και συνηθέστερο να τοποθετούν κλειδαριές ασφαλείας στην είσοδο του χώρου όπου βρίσκεται η δεξαμενή, την οποία επίσης ασφαλίζουν με λουκέτα.

[Πηγή] [Thanks: nervous]

Απάντηση