Ημιυπαίθριοι: Παράταση και περισσότερες δόσεις

By | 26/11/2010

Με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, παρατείνεται τόσο η διαδικασία υποβολής των δικαιολογητικών στις πολεοδομίες για τους ημιυπαίθριους, όσο και η προθεσμία καταβολής του ειδικού προστίμου διατήρησης, ενώ αυξάνεται ο αριθμός των δόσεων καταβολής ανά κατηγορία ακινήτων. Συγκεκριμένα:

– Δίνεται παράταση δύο μηνών (έως 28.12.2010) στις αιτήσεις που αποστέλλονται ταχυδρομικώς, στις αρμόδιες πολεοδομικές υπηρεσίες (είχε λήξει στις 30/10/2010).

– Αυξάνεται ο αριθμός των δόσεων και η χρονική διάρκεια πληρωμής του προστίμου διατήρησης των χώρων. Για τα ακίνητα κατοικίας σε δέκα δόσεις, εντός 30 μηνών και για τα ακίνητα άλλης χρήσης σε οκτώ δόσεις εντός 32 μηνών (μέχρι σήμερα οι δόσεις ήταν έξι).

Η πρώτη δόση καταβάλλεται εντός 12 μηνών από την έναρξη ισχύος του νόμου 3843/2010, ενώ σε περίπτωση εφάπαξ καταβολής κατά το χρόνο καταβολής της πρώτης δόσης παρέχεται έκπτωση 10%.

– Για τους χώρους που διατηρούνται δεν οφείλονται αναδρομικά οποιοιδήποτε φόροι.

– Η διατήρηση των χώρων δεν μεταβάλλει τα στοιχεία των δηλώσεων ακινήτων (Ε9) και δεν επηρεάζει το φόρο ακίνητης περιουσίας. Επιπλέον, για τους διατηρούμενους χώρους δεν τροποποιούνται τα δημοτικά τέλη.

Αναλυτικά το πλήρες κείμενο της τροπολογίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

[Thanks: nomos, nervous]

One thought on “Ημιυπαίθριοι: Παράταση και περισσότερες δόσεις

  1. Pingback: Tweets that mention Ημιυπαίθριοι: Παράταση και περισσότερες δόσεις | ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ -- Topsy.com

Απάντηση