Πολυτέλεια φέτος η θέρμανση!

By | 04/11/2010

Οχι, δεν θα λειτουργήσει το καλοριφέρ μέχρι η θερμοκρασία να πέσει τόσο ώστε η διαφορά ανάμεσα στο έξω και το μέσα να μηδενιστεί. Επιστρατεύονται αερόθερμα, σόμπες αλογόνου, αιρκοντίσιον. Και οι αυξήσεις στο ρεύμα; Κουβέρτες φλις λοιπόν, φούτερ με επένδυση, πασμίνες. Η δραστηριότητα περιορίζεται στο ένα δωμάτιο που θερμαίνεται. Για να κυκλοφορήσεις στο υπόλοιπο σπίτι είναι μια απόφαση τολμηρή, που προϋποθέτει ψυχική προετοιμασία και σκληραγωγία.

Οσοι αποφασίζουν να διαμαρτυρηθούν μειοψηφούν. Σε ορισμένες πολυκατοικίες η διαχειρίστρια αποχωρεί απαυδησμένη ή αναποφάσιστη από το πεδίο (συνήθως την είσοδο) των συγκρούσεων. Σε άλλες, παίρνουν μέτρα πιο δραστικά και κλειδώνουν τον καυστήρα μέχρι νεωτέρας. Ο γείτονας που μέχρι πέρυσι ήταν στο πλευρό σου (στη μαχητική ομάδα “ανάψτε τη θέρμανση”), φέτος έχει αποσυρθεί διακριτικά. Κλείνεται στο σπίτι, δεν συμμετέχει. Δεν θέλει να εκθέσει την αδυναμία του, νιώθει άβολα με την ανημπόρια του.

Ολα αυτά συμβαίνουν σιωπηλά. Δεν ανακοινώνονται σαν αυξήσεις στην τιμή του λίτρου, σαν αποφάσεις των Συνδέσμων Εμπόρων Υγρών Καυσίμων, σαν αδιέξοδες συναντήσεις με τον υπουργό Οικονομικών. Συμβαίνουν μέσα στα διαμερίσματα, σε πριονισμένους μισθούς, κολοβές συντάξεις και ανεπαρκή εισοδήματα. Ανάμεσα σε εκείνους που κρυώνουν ή δεν κρυώνουν, που διεκδικούν θέρμανση άφθονη ή περιορισμένη και επιχειρηματολογούν με σθένος, αρχίζει να πληθαίνει μια τρίτη κατηγορία: εκείνων που αποσύρονται όχι στο κρύο αλλά στη σκιά».

[Πηγή]

One thought on “Πολυτέλεια φέτος η θέρμανση!

  1. ΜΑΡΙΑ

    Παρακαλώ πολύ πληροφορείστε με, σε κλειστά δ/τα σε πολυκατοικία με φυσικό αέριο, τι ποσοστό πρέπει να υπολογίζεται βάσει του Νόμου για τον ιδιοκτήτη ? Είναι διαφορετικό το ποσοστό στο αέριο από αυτό που ίσχυε για το πετρέλαιο θέρμανσης ??? Το καταστατικό της πολυκατοικίας είναι του 1974 .
    Ευχαριστώ πολύ

    Reply

Απάντηση