Δικαιώθηκε ενοικιάστρια για ζημίες λόγω ατελειών του διαμερίσματος.

By | 02/11/2010

Από τον Άρειο Πάγο δικαιώθηκε ενοικιάστρια η οποία εγκατέλειψε το διαμέρισμα που είχε μισθώσει για επαγγελματική στέγη, καθώς μπήκαν νερά από τη βροχή στο διαμέρισμα και προκλήθηκαν ζημιές για τις οποίες η ιδιοκτήτρια κατέβαλε 10.094 ευρώ ως αποζημίωση.

Τον Αύγουστο τον 2004 υπεγράφη εξαετής μίσθωση διαμερίσματος 80 τ.μ. στο γ’ όροφο πολυκατοικίας των Αθηνών για να εγκατασταθεί τουριστικό γραφείο. Τέσσερις μήνες μετά υπήρξε έντονη βροχόπτωση και μπήκαν στην οροφή του διαμερίσματος όμβρια ύδατα, ενώ παράλληλα καταστράφηκαν η κεντρική μονάδα του υπολογιστή, ο εκτυπωτής και ο υπόλοιπος τεχνικός εξοπλισμός. Τα όμβρια ύδατα εισήλθαν στην οροφή του διαμερίσματος από το διαμέρισμα του Δ’ ορόφου του οποίου είχαν φράξει τα φρεάτια από σκουπίδια, ενώ παράλληλα η ρήση του δαπέδου ήταν λανθασμένη.

Το τουριστικό γραφείο δεν μπορούσε να λειτουργήσει, καθώς οι προγραμματισμένες εκδρομές για τις εορτές των Χριστουγέννων και του νέου έτους ακυρώθηκαν.

Παράλληλα, έγινε αυτοψία από μηχανικό και στην έκθεσή του ανέφερε ότι υπήρχαν φθορές στην οροφή του διαμερίσματος, έντονη υγρασία, διόγκωση των επιχρισμάτων (σοβά) και αποκόλληση των χρωματισμών.

Η ενοικιάστρια με εξώδικό της προς την ιδιοκτήτρια γνωστοποίησε ότι εάν μέσα σε δέκα ημέρες δεν αποκατασταθούν τα ελαττώματα, τότε καταγγέλλεται η μισθωτική σχέση, ενώ ζήτησε αποζημίωση 10.094 ευρώ για τις ζημιές που υπέστη ο τεχνικός εξοπλισμός.

Ο Άρειος Πάγος έκρινε ότι η ιδιοκτήτρια δικαιούται την αποζημίωση των 10.094 ευρώ και ότι είναι νόμιμη η καταγγελία της μίσθωσης που έγινε από την πλευρά της ενοικιάστριας.

[Πηγή]

Απάντηση