Αδυνατεί να εξοφλήσει το ρεύμα το 27,62% των καταναλωτών

By | 21/10/2010

Αδυνατεί να εξοφλήσει το ρεύμα το 31,18% των καταναλωτών στην Αθήνα και το 27,62% συνολικά σε όλη τη χώρα. Μορφή επιδημίας τείνουν να πάρουν οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση.

Η κατάσταση στη ΔΕΗ αναμένεται να επιδεινωθεί από τον Ιανουάριο, οπότε το ηλεκτρικό ρεύμα θα ακριβύνει κατά 13,7% τουλάχιστον.

«Βουνό» οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί, με τα χρέη των καταναλωτών στη ΔΕΗ να είναι αυξημένα κατά 168% πέρυσι σε σχέση με το 2004. Η κατάσταση είναι πλέον δραματική, αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι κατά την ίδια πενταετία (2004-2009) αυξήθηκαν κατά 208% τα χρέη των «μη ενεργών» καταναλωτών. Δηλαδή αυτών στους οποίους έχει γίνει (και διατηρείται) διακοπή της ηλεκτροδότησής τους.

Οι δε διακοπές της ηλεκτροδότησης τείνουν να πάρουν μορφή επιδημίας.

Το συνολικό χρέος από ανεξόφλητους λογαριασμούς που έχουν στη ΔΕΗ οι καταναλωτές (οικιακοί) ανήλθε φέτος έως και τον Ιούνιο σε 236.995.517 ευρώ. Από αυτά τα 55.257.235 ευρώ αφορούν σε χρέη «μη ενεργών» καταναλωτών, δηλαδή σε ρολόγια που η ΔΕΗ έχει προχωρήσει σε διακοπή.

Σε ποιους, τελικά, καταναλωτές… κατεβάζει τον διακόπτη η ΔΕΗ;
Το ρεπορτάζ του «Εθνους» στις αρμόδιες υπηρεσίες είναι αποκαλυπτικό…

Το έργο της διακοπής της ηλεκτροδότησης, μας πληροφορούν, έχει αφεθεί (όπως και η καταμέτρηση) σε ιδιώτες εργολάβους. Που… αναλαμβάνουν δράση, αφού παρά τις περιόδους… χάριτος, κατόπιν διαπραγματεύσεων με τη ΔΕΗ, οι καταναλωτές δεν εξοφλούν τελικά τους λογαριασμούς.

Σε αρκετούς από αυτούς, μας λένε υπάλληλοι της ΔΕΗ που γνωρίζουν, τους έρχεται πιο εύκολο να κατεβάζουν για λόγους ευκολίας τον διακόπτη σε ολόκληρες πολυκατοικίες, ενώ μένουν στο… απυρόβλητο σε αρκετές περιπτώσεις σπίτια και καταστήματα με υψηλούς λογαριασμούς.

«Πώς δικαιολογείται αυτό;» ρωτάμε και η απάντηση είναι άμεση: «Λαδώνουν οι ιδιοκτήτες τους κάποια μέλη των ιδιωτικών συνεργείων και εξασφαλίζουν ανενόχλητοι τη… φωταψία τους».

[Πηγή]

Απάντηση