Ανακύκλωση χριστουγεννιάτικων δέντρων και στολιδιών στην Αθήνα

By | 07/01/2010

Πρόγραμμα ειδικής ανακύκλωσης στολιδιών και χριστουγεννιάτικων δέντρων ανακοίνωσε με στόχο την αξιοποίηση και επαναχρησιμοποίηση του υλικού, ο ∆ήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης.

Μετά το πέρας των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης που εφαρμόζει ο ∆ήμος Αθηναίων, θα εντάσσεται πλέον και η ανακύκλωση των φυσικών και τεχνητών ελάτων των στολιδιών και ελάτων, των λαμπτήρων, που χρησιμοποιήθηκαν τις ημέρες των εορτών.

Η συμμετοχή των δημοτών στην ανακύκλωση είναι εύκολη και θα αποτελεί έμπρακτη απόδειξη περιβαλλοντικής ευαισθησίας αρκεί οι δημότες να αφήσουν το δέντρο τους σε εμφανές σημείο δίπλα σε κάδο αποριμμάτων. Τα συνεργεία του ∆ήμου θα μεταφέρουν τα φυσικά έλατα στις εγκαταστάσεις του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για να μετατραπούν σε λίπασμα.

Από τα τεχνητά δέντρα μπορούν να ανακυκλωθούν μόνο οι κορμοί τους, τοποθετώντας τους μέσα στους μπλε κάδους, ενώ τα στολίδια ανακυκλώνονται με βάση το υλικό κατασκευής τους. Συγκεκριμένα, γυάλινα, πλαστικά ή χάρτινα στολίδια τοποθετούνται στους μπλε κάδους ανακύκλωσης. Οι δημότες έχουν τη δυνατότητα να απευθύνονται στη γραμμή της ανακύκλωσης του ∆ήμου «1960».

[Πηγή]

Απάντηση