Ζουν σε περιστρεφόμενο σπίτι!

By | 14/12/2009

Photobucket

Φαίνεται πως μια οικογένεια από την Αυστραλία ζήλεψε… τον Πύργο του ΟΤΕ στη Θεσσαλονίκη και αποφάσισε να χτίσει και να μείνει σε ένα περιστρεφόμενο σπίτι στο οποίο κάθε φορά έχουν και άλλη θέα στο εξωτερικό της οικίας.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η οικογένεια Everinghams μετακόμισαν στο συγκεκριμένο σπίτι στην περιοχή του Σίδνεϊ πριν τρία χρόνια και από τότε κάθε φορά που ξυπνάνε βλέπουν διαφορετικό σημείο έξω από το παράθυρό τους.

“Όταν ξυπνάμε αναρωτιόμαστε τι θα αντικρίσουμε έξω!”, είπε ο μηχανικός Luke Everingham ο οποίος μαζί με τη γυναίκα του σκέφτηκαν να κατασκευάσουν το περιστρεφόμενο σπίτι.

Το σπίτι ακολουθεί την πορεία του ηλίου, όμως, οι ιδιοκτήτες του εύχονταν να ήταν 15 μοίρες βορειότερα ώστε να έχει περισσότερο ηλιακό φως.

Η οικία σε σχήμα οκταγώνου έχει στη βάση του μια πλατφόρμα που τροφοδοτείται από έναν ηλεκτρικό κινητήρα και ελέγχεται από υπολογιστή το οποίο επιτρέπει την κίνησή του.

Όσοι θα θέλατε να ζήσετε σε ένα τέτοιο σπίτι, το οποίο ολοκληρώνει μια περιστροφή κάθε 30 λεπτά, θα πρέπει να διαθέσετε 641.000 δολάρια καθώς τόσο κόστισε στην οικογένεια Everinghams.

Δείτε φωτογραφίες από την ιστοσελίδα της οικογένειας.

[Πηγή]

Απάντηση