Παραβίαζε τις κλειδαριές σπιτιών με μια… ακτινογραφία!

By | 12/12/2009

Μια νέα μέθοδο παραβίασης κλειδαριών με τη χρήση ακτινογραφίας (!) έφερε στο φως η σύλληψη ενός Γεωργιανού διαρρήκτη που με τα επαγγελματικά του εργαλεία, χάρη στα οποία «άνοιξε» τριάντα πέντε σπίτια, άφησε εμβρόντητους ακόμη και τους έμπειρους αστυνομικούς! Οι οκτώ -όλοι και όλοι- αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Νέου Ψυχικού δεν πτοούνται από τη λειψανδρία που μαστίζει ολόκληρη την ΕΛ.ΑΣ.! Ξημεροβραδιάζονται στο τμήμα και προσπαθούν να επιλύσουν ακόμη και τις πιο δύσκολες υποθέσεις, όπως αυτή του 21χρονου αλλοδαπού που χτυπούσε σαν φαντομάς σπίτια σε όλη την Αθήνα! Μετά από πολυήμερες έρευνες κατόρθωσαν να εντοπίσουν τα δύο κρησφύγετα που διατηρούσε ο Γεωργιανός, ένα στην οδό Αντιοχείας 20 και ένα στην οδό Αγίου Μελετίου 156. Τα έθεσαν υπό παρακολούθηση και όταν τον είδαν να φτάνει, κατάφεραν να τον αιφνιδιάσουν και να τον συλλάβουν.

Μέσα στα διαμερίσματα βρήκαν δεκάδες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που, όπως ο ίδιος ομολόγησε, είχε αρπάξει από συνολικά τριάντα πέντε διαμερίσματα τα οποία είχε παραβιάσει! Στα περισσότερα από αυτά, ο επιδέξιος «ποντικός» είχε διαρρήξει τις κλειδαριές χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι από ακτινογραφία, ενώ είχε ακόμη στην κατοχή του ένα γαλλικό κλειδί με το οποίο έσπαζε τους ομφαλούς, αν οι κλειδαριές ήταν κλειδωμένες, ένα πριόνι με λάμα είκοσι εκατοστών και λίμες για να παραβιάζει τα παράθυρα! Μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο, το τμήμα Ασφαλείας Νέου Ψυχικού έκανε και δεύτερη επιτυχία συλλαμβάνοντας ένα ζευγάρι Ρουμάνων που έκλεβε πορτοφόλια και άρπαζε τσάντες στο κέντρο της Αθήνας! Ο 29χρονος άνδρας συνελήφθη χάρη στην αντίληψη ενός ηλικιωμένου από τον οποίο άρπαξε το πορτοφόλι μέσα στο μετρό. Το θύμα ειδοποίησε αμέσως τον μηχανοδηγό που κλείδωσε τις πόρτες και όταν ο συρμός έφτασε σε στάση, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη.

Στο σπίτι όπου διέμενε ο νεαρός Ρουμάνος, στην οδό 3ης Σεπτεμβρίου 124, βρέθηκαν δεκάδες κλεμμένα βραχιόλια, ρολόγια και δαχτυλίδια, αλλά και αρκετές γυναικείες τσάντες, θήκες φορητών υπολογιστών και μετρητά, κυρίως σε συνάλλαγμα. Την ώρα που ερευνούσαν το διαμέρισμα, παρουσία εισαγγελέα, εμφανίστηκε ανυποψίαστη η 21χρονη φίλη του δράστη που και αυτή ήταν… φορτωμένη με κλεμμένα χρυσαφικά και χρήματα! Ετσι, το ζευγάρι που «δούλευε» ξεχωριστά οδηγήθηκε μαζί στο τμήμα όπου εκτίθενται τα κλοπιμαία για να τα αναγνωρίσουν οι νόμιμοι κάτοχοί τους.

[Πηγή]

Απάντηση