Νέο “πράσινο” πακέτο για επισκευές σπιτιών

By | 01/12/2009

Μίνι – πακέτο «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», της τάξης των 80-100 εκατ. ευρώ, για την αντικατάσταση κουφωμάτων κ.λ.π. σχεδιάζει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής δήλωσε χθες η υπουργός Τίνα Μπιρμπίλη.

Οι ανακοινώσεις έγιναν στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που έδωσαν χθες η υπουργός και ο υφυπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης για τις ελληνικές θέσεις στη Διάσκεψη της Κοπεγχάγης για το Κλίμα.

Τον Δεκέμβριο η υπουργός θα θέσει σε δημόσια διαβούλευση τον νέο Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων (ΚΕΝΑΚ) και το Προεδρικό Διάταγμα για τους Ενεργειακούς Επιθεωρητές. Παράλληλα, θα ξεκινήσει το Ιανουάριο ένα μικρό πακέτο του «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», με αυστηρά κριτήρια για τους δικαιούχους λόγω του περιορισμένου προϋπολογισμού του.

Ετσι πέραν της παλαιότητας του κτηρίου και της τιμής εκκίνησης ζώνης, θα θεσπιστούν και εισοδηματικά κριτήρια. Στόχος του υπουργείου είναι αργότερα, όταν εξασφαλιστούν οι απαραίτητοι πόροι, να υπάρξει ευρύτερο πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης κτηρίων, το οποίο εκτός της επιδότησης θα περιλαμβάνει φορολογικά κίνητρα και χαμηλότοκα τραπεζικά δάνεια για τους δικαιούχους. Προς τον σκοπό αυτό, η υπουργός είναι σε διαβουλεύσεις με τον υπουργό Οικονομικών.

[Πηγή]

Απάντηση