ΚΑΠΕ: Εναλλακτικές μέθοδοι ψύξης στα κτίρια

By | 13/10/2009

Διήμερη εκδήλωση με βασικό θέμα την ψύξη των κτιρίων, διοργανώνει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), στις 15 και 16 Οκτωβρίου.

Διαπιστώνοντας ότι η ζήτηση για ψύξη κτιρίων αυξάνεται συνεχώς, ενισχύοντας αντίστοιχα την ενεργειακή κατανάλωση και συνεπακόλουθα τις επιπτώσεις του φαινομένου του θερμοκηπίου, το Κέντρο διοργανώνει την εκδήλωση σε συνεργασία με την Ομοσπονδία των Ευρωπαϊκών Εταιρειών Θέρμανσης και Κλιματισμού (REHVA) και την υποστήριξη της εταιρείας ΠΡΟΚΤΕΡ & ΓΚΑΜΠΛ ΕΛΛΑΣ.

«Τα τελευταία χρόνια, έχουν δημιουργηθεί σε όλο τον κόσμο ερευνητικές εγκαταστάσεις παθητικού και υβριδικού φυσικού κλιματισμού και μερικά πρωτοποριακά, πιλοτικά κτίρια έχουν καταδείξει τα πλεονεκτήματα της ενσωμάτωσης των νέων συστημάτων ως εναλλακτική λύση στη μηχανική ψύξη», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Η διημερίδα εντάσσεται στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου «Παθητικός και Υβριδικός Δροσισμός Καθοδικού Ρεύματος», που αφορά στην παθητική ψύξη σε μη οικιακά κτίρια και θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Τιτάνια (Πανεπιστημίου 52, Αθήνα).

Κατά τις συζητήσεις, εξειδικευμένοι εισηγητές από ευρωπαϊκές χώρες θα εξετάσουν τις δυνατότητες αποφυγής χρήσης μηχανικού κλιματισμού στα κτίρια και τις προοπτικές που προσφέρουν τα συστήματα παθητικού και υβριδικού φυσικού κλιματισμού.

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί ανάλυση του σχεδιασμού και της λειτουργίας εναλλακτικών συστημάτων με τη χρήση προγράμματος που έχει αναπτυχθεί ειδικά για αυτό το σκοπό.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε αρχιτέκτονες, μηχανικούς, κατασκευαστικές εταιρείες, εκπροσώπους του δημόσιου τομέα, ερευνητές στον τομέα της ενέργειας και της εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια, διαχειριστές και ιδιοκτήτες κτιρίων.

Επίσημη γλώσσα θα είναι τα αγγλικά και δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής.

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι στην ιστοσελίδα www.phdc.eu ή στο ΚΑΠΕ (τηλ. 210-6603311, e-mail: minadaki@cres.gr, υπεύθυνη κα Δ. Μηναδάκη).

[Πηγή]

Απάντηση