Ανακοίνωση της ΔΕΗ για κρούσματα εξαπάτησης καταναλωτών

By | 17/09/2009

Ανακοίνωση με στόχο την προστασία των καταναλωτών εξέδωσε η ΔΕΗ με αφορμή καταγγελίες για μεμονωμένα κρούσματα παραπλανηθέντων πελατών. Πρόκειται για περιπτώσεις, όπου άγνωστοι παρουσιάστηκαν ως «τεχνικοί της ΔΕΗ» και έλαβαν ποσά για «υπηρεσίες».

Όπως τονίζεται, για οποιαδήποτε υπηρεσία παρέχει η ΔΕΗ, ο καταναλωτής καταβάλλει το βεβαιωμένο από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Διανομής ή της Εμπορίας και οφειλόμενο ποσό μόνο στα ταμεία της ΔΕΗ ή μέσω των λογαριασμών ρεύματος και στους συμβεβλημένους συνεργάτες: τράπεζες, ΕΛΤΑ, φαρμακεία κλπ.

Σε περίπτωση που, οποιοσδήποτε εμφανιστεί ως τεχνικός ή υπάλληλος της ΔΕΗ και ζητήσει την καταβολή ποσού με οποιαδήποτε πρόφαση, ο καταναλωτής οφείλει να αρνηθεί κατηγορηματικά οποιαδήποτε πληρωμή και να ενημερώσει άμεσα το πλησιέστερο πρακτορείο ή κατάστημα της ΔΕΗ και το Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του.

Επίσης συνεργεία της ΔΕΗ, τα οποία τα οποία πραγματοποιούν διάφορες εργασίες (καταμετρήσεις, αποκαταστάσεις βλαβών κλπ), ουδέποτε πραγματοποιούν εισπράξεις από πελάτες για οποιοδήποτε λόγο.

Η ΔΕΗ υπογραμμίζει ότι θα εξαντλήσει όλη την αυστηρότητα του Νόμου εναντίον εκείνων που θα θελήσουν να παρανομήσουν σε βάρος πελατών της και του ονόματος και της αξιοπιστίας της Επιχείρησης.

[Πηγή]

Απάντηση