Φωτοβολταϊκά στις στέγες

By | 09/09/2009

Ειδικό πρόγραμμα για την ανάπτυξη φωτοβολταϊκών στις στέγες κατοικιών, ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Στο πλαίσιο του πρόσφατα ψηφισθέντος νόμου (3734/2009), το πρόγραμμα αφορά στην εγκατάσταση συστημάτων μέχρι 10 kWp σε κατοικίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις, στο ηπειρωτικό σύστημα της χώρας και στα διασυνδεδεμένα νησιά, ενώ η εφαρμογή του ξεκίνησε στις αρχές του περασμένου Ιουλίου.

Έχουν ήδη εκδοθεί η απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ για τους όρους εγκατάστασης (ΦΕΚ 344/20.07.2009) και η εγκύκλιος του γενικού γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων του υπουργείου Οικονομικών για τη φορολογική αντιμετώπιση των συγκεκριμένων συστημάτων (ΠΟΛ 1101/06.08.2009).

Για την απρόσκοπτη εφαρμογή του προγράμματος και προκειμένου να διασφαλιστεί η άρτια εγκατάσταση και λειτουργία μικρών φωτοβολταϊκών συστημάτων, ο γ.γ. Ανάπτυξης ανέθεσε στο ΚΑΠΕ την εκπόνηση αναλυτικών Οδηγιών Εγκατάστασης.

Το εγχειρίδιο με τίτλο «Οδηγίες για την Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων σε Κτηριακές Εγκαταστάσεις» ολοκληρώθηκε μετά από συνεργασία του ΥΠΑΝ και του ΚΑΠΕ, με τους εμπλεκόμενους φορείς (ΣΕΦ, ΕΜΠ, ΔΕΗ), βάσει των υφιστάμενων τεχνικών και επιστημονικών κανόνων.

Το εγχειρίδιο έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΚΑΠΕ (www.cres.gr), ενώ καταρτίζεται και «Ενδεικτικός Κατάλογος Μελετητών – Εγκαταστατών Φωτοβολταϊκών Συστημάτων» για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων. Η καταχώριση στον κατάλογο είναι προαιρετική.

Οι σχετικές αποφάσεις, έντυπα για αίτηση στη ΔΕΗ, καθώς και διευκρινιστικά ερωτήματα-απαντήσεις είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΝ (www.ypan.gr), υπό τον τίτλο «Φ/Β ΣΤΙΣ ΣΤΕΓΕΣ».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΑΝ, από την έναρξη εφαρμογής του προγράμματος έχουν υπογραφεί εννέα προσφορές σύνδεσης, συνολικής ισχύος 77, 56 kWp.

[Πηγή]

3 thoughts on “Φωτοβολταϊκά στις στέγες

 1. Φωτοβολταϊκά στις στέγες

  Όντως εδώ και αρκετό καιρό έχει αρχήσει η εφαρμογή του προγράμματος και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον απο αρκετούς επενδυτές αλλά και απλούς ανθρώπους κάτι το οποίο έιναι πολύ ενθαρυντικό. Μπορεί να εκτιμήσει κάποιος το κέρδος του και απο το παρακάτω λινκ:
  http://www.hyperionee.gr/estimated-earnings/

  Reply
 2. φωτοβολταικα

  TO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΕΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΕΣ!

  Reply

Απάντηση