Με αυτομέτρηση οι λογαριασμοί ΔΕΗ

By | 05/06/2009

Οσοι καταναλωτές θέλουν θα μπορούν σύντομα να δηλώνουν στη ΔΕΗ την κατανάλωση ρεύματος που φαίνεται στο μετρητή ώστε να σταματήσει η έκδοση λογαριασμών έναντι και να εκδίδονται όλοι οι λογαριασμοί με βάση την πραγματική κατανάλωση.

Το πρόγραμμα θα αρχίσει να εφαρμόζεται πιλοτικά στους νομούς Μαγνησίας και Λέσβου, ενώ αργότερα θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα. Με το ισχύον σύστημα η μέτρηση της κατανάλωσης γίνεται ανά τετράμηνο, οπότε εκδίδεται ο εκκαθαριστικός λογαριασμός. Οι ενδιάμεσοι λογαριασμοί (έναντι) εκδίδονται με βάση την κατανάλωση της αντίστοιχης χρονικής περιόδου του προηγούμενου χρόνου, όπως επίσης και την εικόνα των καταναλώσεων τρέχοντος έτος.

Με το πιλοτικό πρόγραμμα οι καταναλωτές θα δηλώνουν ηλεκτρονικά, στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ, την κατανάλωση του πρώτου διμήνου. Πάντως και αυτό το σύστημα θα καταργηθεί όταν η ΔΕΗ εγκαταστήσει σε όλους τους καταναλωτές σύγχρονους ηλεκτρονικούς μετρητές με δυνατότητα τηλεμέτρησης, οπότε θα μπορούν να εφαρμοστούν και διαφορετικά τιμολόγια κατά τη διάρκεια του 24ώρου (υψηλότερες χρεώσεις κατά τις ώρες αιχμής και χαμηλότερες τις υπόλοιπες).

Ιστοσελίδα

Η ΔΕΗ μέσω της ιστοσελίδας της (www.dei.gr) παρέχει εξάλλου στους καταναλωτές πληροφορίες για τις προγραμματισμένες ανά δήμο διακοπές ρεύματος, που γίνονται για την εκτέλεση εργασιών στο δίκτυο (συντήρηση, επέκταση κ.λπ.). Οι προγραμματισμένες διακοπές καταχωρίζονται στο σύστημα τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την πραγματοποίησή τους. Τέλος η ιστοσελίδα της εταιρίας παρέχει πληροφορίες και για άτομα με προβλήματα όρασης, ενώ όλοι οι καταναλωτές μπορούν να προμηθεύονται ηλεκτρονικά τα έντυπα που χρειάζονται για τις συναλλαγές τους με τη ΔΕΗ.

[Πηγή]

Απάντηση