Καθαρισμός κλιματιστικού (Air condition)

By | 22/05/2009

Τα κλιματιστικά μετατρέπονται σε τόπο συσσώρευσης παθογόνων μικροοργανισμών από την αναπνοή και τον ιδρώτα των ανθρώπων. Τα βακτηρίδια αυτά επαναπροωθούνται με το ίδιο σύστημα κλιματισμού στον αέρα των χωρών διαβίωσης ή εργασίας. Η υγρασία που δημιουργείται στην εσωτερική μονάδα των κλιματιστικών (υδρατμοί συμπύκνωσης) βοηθάει ακόμα περισσότερο να αναπτυχθούν μύκητες και βακτήρια φιλικά προς το νερό. Τα απόβλητα τους παραμένουν στο εσωτερικό στοιχείο και διαχέονται στον αέρα όταν η μονάδα τεθεί σε λειτουργία ενώ είναι υπεύθυνα για την άσχημη μυρωδιά του αέρα. Επίσης, ένα βακτηρίδιο, η Legionella Pneumophila είναι υπεύθυνο για μία βαριά πνευμονία γνωστή ως η “νόσος των λεγεωνάριων” που, σε ευαίσθητα άτομα, μπορεί να καταλήξει μέχρι και τον θάνατο.

Ο καθαρισμός πρέπει να γίνεται κάθε 6 μήνες, ειδικά σε μονάδες που λειτουργούν για μεγάλα διαστήματα και σε χώρους που συνευρίσκονται αρκετά άτομα. Με τις πληροφορίες που θα δοθούν παρακάτω, το κόστος καθαρισμού είναι πραγματικά ελάχιστο και η όλη διαδικασία δεν ξεπερνά την μισή ώρα.

Όλη την διαδικασία μπορείτε να την δείτε αναλυτικά στο video που ακολουθεί:

[Πηγή]

2 thoughts on “Καθαρισμός κλιματιστικού (Air condition)

  1. Gregory

    Ο κυριότερος από τους παράγοντες που αναφέρατε θα έλεγα ότι είναι η λεγεωνέλλα, η οποία όπως πολύ σωστά είπατε μπορεί να προκαλέσει ακόμη και το θάνατο, και η κακή συντήρηση του κλιματιστικού μπορεί να οδηγήσει τελικά στην ανάπτυξη του μύκητα, όσο κι αν αυτό μας ακούγεται σπάνιο και εξωτικό.

    Reply

Απάντηση