Φωτοβολταϊκά συστήματα στις στέγες των σπιτιών

By | 05/05/2009

Πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων, το οποίο θα παρέχει κίνητρα για εξοικονόμηση ενέργειας, προανήγγειλε την Τρίτη ότι θα προκηρυχθεί τις επόμενες μέρες ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης.

Ταυτόχρονα, προωθείται και η απόσυρση ηλεκτρικών συσκευών και η αντικατάσταση τους με πιο φιλικές για το περιβάλλον.

Επιπλέον, όπως ανέφερε ο υπουργός στην Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, το ΥΠΑΝ προχωρά στην προώθηση και νέων ρυθμίσεων για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπογραφούν δύο υπουργικές αποφάσεις:

Η πρώτη θα αφορά στα φωτοβολταϊκά συστήματα στις στέγες των σπιτιών, προκειμένου όσοι επιθυμούν να καταστήσουν ενεργειακά αυτόνομα τα σπίτια τους, ενώ ταυτόχρονα θα δίνουν ενέργεια στο κεντρικό σύστημα.

«Πρόθεση του υπουργείου είναι να δοθεί προτεραιότητα στις μεγάλες επενδύσεις για να καλυφθεί το κενό, που υπάρχει στη χώρα μας. Θέλουμε να χωρίσουμε τις μικρές από τις μεγάλες επενδύσεις. Δεν πιστεύω ότι οι επενδύσεις του μισού μεγαβάτ πρέπει να περιμένουν στην ουρά με τις επενδύσεις των 50 και 100 μεγαβάτ» υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά τη δεύτερη υπουργική απόφαση, ο κ. Χατζηδάκης διευκρίνισε πως με αυτή θα δίνεται η δυνατότητα, πέρα από τις γεωργικές καλλιέργειες, να χρησιμοποιείται η γεωθερμία και στα σπίτια.

[Πηγή]

2 thoughts on “Φωτοβολταϊκά συστήματα στις στέγες των σπιτιών

  1. Th. Theod

    Υπάρχουν αρκετοί κανονισμοί πολυκατοικιών που απαγορεύουν την εγκατάσταση ηλιακών θερμοσιφώνων σε κεραμοσκεπείς στέγες ή πάνω από το πλυσταριό για να μην χαλάσει η ομορφιά τους, ενώ καίνε και τον Αύγουστο ρεύμα ή πετρέλαιο για τη θέρμανση ζεστού νερού.Πως μπορούμε να διορθώσουμε την κατάσταση?? Υπόψη ότι αρκετές από τις πολυκ/κίες
    σχεδιάστηκαν από Αρχιτέκτονες – αυτή είναι η Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική???

    Reply

Απάντηση