Κάθε σταγόνα είναι πολύτιμη

By | 18/03/2009

Απέκλεισε το ενδεχόμενο αύξησης των τιμολογίων της ΕΥΔΑΠ για τους οικιακούς καταναλωτές ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης, Κωνσταντίνος Κωστούλας.

Μιλώντας στην αρμόδια Επιτροπή Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων της Βουλής, ο κ. Κωστούλας τόνισε ότι προς το παρόν δεν αντιμετωπίζουμε πρόβλημα λειψυδρίας, ενώ άφησε παράθυρο να ισχύσει ειδικό τιμολόγιο για όσους έχουν αυξημένη κατανάλωση νερού σε μεγάλους κήπους με γκαζόν (όχι, όμως, και στις πισίνες.)

Πάντως το πρόβλημα της λειψυδρίας αποτελεί ένα από τα βασικότερα περιβαλλοντικά ζητήματα παγκοσμίως και την Κυριακή 22/03/2009, που είναι η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό, το δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS οργανώνει μια μεγάλη γιορτή αφιερωμένη στο νερό.

Το δίκτυο  ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS διοργανώνει την εκδήλωση “Κάθε Σταγόνα είναι πολύτιμη”, στην πλατεία Συντάγματος, σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, στα πλαίσια των δράσεων του για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού σε ότι αφορά την εξοικονόμηση νερού και την προστασία των υδατικών πόρων.

Η εκδήλωση θα έχει ένα πολυδιαδραστικό χαρακτήρα και θα περιλαμβάνει ποικίλες δράσεις τόσο για τους ενήλικους όσο και για τα παιδιά. Το αναλυτικό πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ.

Επιπλέον, το νερό, από τις πηγές μέχρι τους σωλήνες και τα υδρόμετρα της ΕΥΑΘ, θα αποτελέσει το θέμα εκδήλωσης που διοργανώνει η ΕΥΑΘ από κοινού με τα 4ο και 5ο Γενικά Λύκεια Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009 (10 π.μ.) στο Μουσείο Ύδρευσης της πόλης (26ης Οκτωβρίου 49, δίπλα στο ΦΙΞ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22 Μαρτίου).

Στην εκδήλωση, στην οποία θα συμμετάσχουν περί τα 150 παιδιά, έχουν προσκληθεί και μαθητές από τα 16ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, 19ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, 2ο ΓΕΛ Θερμαϊκού, 6ο ΓΕΛ Καλαμαριάς και 30ό ΓΕΛ Θεσσαλονίκης.

Οι μαθητές, στο πλαίσιο των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης που παρακολουθούν, θα παρουσιάσουν εργασίες τους για τη λειψυδρία, την εξοικονόμηση νερού, το βιολογικό καθαρισμό, ενώ θα σκιαγραφήσουν και το προφίλ της ΕΥΑΘ, όπως την «είδαν» μες στη σχολική αίθουσα. Ειδική επιστήμονας από την ΕΥΑΘ Α.Ε. θα μιλήσει στα παιδιά για την ποιότητα του νερού που φτάνει στις βρύσες μας και θα προβληθεί βίντεο που ετοίμασαν οι ίδιοι οι μαθητές με θέμα το νερό.

Εξοικονομήστε νερό γιατί σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ ο μισός πληθυσμός της Γης θα αντιμετωπίσει προβλήματα λειψυδρίας έως το 2030 εξαιτίας της αύξησης του πληθυσμού, της αλλαγής του τρόπου ζωής, των κλιματικών αλλαγών, των διατροφικών συνηθειών και της αύξησης της παραγωγής των βιοκαυσίμων.

Απάντηση