Στη Βουλή το θέμα των τιμολογίων του φυσικού αερίου σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη

By | 25/02/2009

Όπως πληροφορούμαστε από το taxalia το θέμα της ακριβότερης τιμολόγησης του φυσικού αερίου στη Θεσσαλία και στη Θεσσαλονίκη τέθηκε στη Βουλή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Χατζηδάκη από τους βουλευτές Φίλιππο Σαχινίδη και Ντίνο Ρόβλια. Ακολουθεί η σχετικη ερώτηση:

Προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, κ. Χατζηδάκη.
ΘΕΜΑ: Τιμολόγια Φυσικού Αερίου στην Θεσσαλία.

Η περιοχή της Θεσσαλίας αναγνωρίζεται ως η περιοχή με την ταχύτερη διείσδυση του Φυσικού Αερίου στον οικιακό τομέα.

Οι καταναλωτές προχώρησαν μαζικά στην χρήση του φυσικού αερίου επειδή είχαν την διαβεβαίωση ότι, πέραν των άλλων πλεονεκτημάτων του, θα είναι σταθερά φθηνότερo σε σύγκριση με τα εναλλακτικά καύσιμα και κύρια με το πετρέλαιο θέρμανσης.

Με έκπληξη είδαν τον φετινό χειμώνα ότι όχι μόνο δεν είναι φθηνότερο αλλά ότι οι λογαριασμοί φυσικού αερίου είναι κατά 40% περίπου υψηλότεροι από τους αντίστοιχους του πετρελαίου θέρμανσης. Έτσι αισθάνονται δικαίως εξαπατημένοι και πολλοί μετανιώνουν για την επιλογή και την επένδυση που έκαναν. Ήδη έχει αναπτυχθεί ένα έντονο κίνημα διαμαρτυρίας. Αυτό λειτουργεί δυσφημιστικά για το φυσικό αέριο και την περαιτέρω διείσδυση του.

Ανάλογη κατάσταση υπάρχει και στην Θεσσαλονίκη ενώ δεν φαίνεται να έχει την ίδια ένταση στην Αττική. Σημειώνεται ότι η ΕΠΑ-Θεσσαλίας έχει σταθερά αυξανόμενη κερδοφορία όλα τα τελευταία χρόνια όπως και η ΕΠΑ-Θεσσαλονίκης στις οποίες την Διοίκηση έχει η ΕΝΙ Ιταλίας, επομένως είχε όλα τα περιθώρια να απορροφήσει μέρος του κόστους του φυσικού αερίου και να ελαφρύνει τα τιμολόγια των καταναλωτών.

Είναι φανερό ότι, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα η μεγάλη προσπάθεια για την προώθηση της χρήσης του φυσικού αερίου και να επέλθει ανεπανόρθωτη ζημιά.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Τι ενέργειες έκανε το Υπουργείο Ανάπτυξης ώστε να προστατέψει τους καταναλωτές αλλά και το φυσικό αέριο από την δυσφήμιση που του γίνεται;
Η ΡΑΕ ενέκρινε τα τιμολόγια που εφαρμόζονται από τις ΕΠΑ; Γιατί ισχύουν διαφορετικά τιμολόγια στις διάφορες περιοχές της χώρας;

Η ΔΕΠΑ που ελέγχει μέσω της ΕΔΑ την πλειοψηφία των μετοχών των ΕΠΑ τι θέση πήρε; Η ίδια έκανε κάποια συγκεκριμένη ενέργεια προκειμένου να προστατέψει τους καταναλωτές;
Τι μέτρα πρόκειται να λάβει άμεσα η Κυβέρνηση;

Οι ερωτώντες βουλευτές Αθήνα, 13.02.2009

Φίλιππος Σαχινίδης
Ντίνος Ρόβλιας

[Πηγή]

One thought on “Στη Βουλή το θέμα των τιμολογίων του φυσικού αερίου σε Θεσσαλία και Θεσσαλονίκη

 1. anergos

  ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΓΡΑΦΩΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΑΛΗΘΗ
  ΚΑΙ Ο ΓΡΑΦΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΘΩΝ
  ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΣΥΓΧΟΡΕΣΤΕΜΟΥ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΦΩΝΕΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑ

  ΑΓΑΠΗΤΕ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟ ΚΡΑΤΑΣ ΑΝ ΟΧΙ ΔΙΑΒΣΕΤΟ ΚΑΙ ΣΒΗΣΤΟ ΑΛΛΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ Η ΑΠΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΕ ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ;;;ΓΙΑ 380 ΕΥΡΩ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ ΟΦΕΙΛΗ ΡΥΘΜΗΣΗΣ ΕΧΩΝΤΑΣ ΦΩΤΟΤΥΠΗΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΚΑΡΤΕΣ 3ων ΕΤΩΝ ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΔΙΚΝΕΙΕΤΕ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΥΓΚΡΚΡΙΜΕΝΑ ΤΗΣ MARFIN ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΞΩΔΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΤΩΝ 130 ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΥΡΩ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΡΙΚΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΔΕΙ; .ΑΝ ΔΕΝ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΙ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΝ ΠΑΛΕΥΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΟΝΤΡΑΔΕΣ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ .ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΙΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΣΕΠΕΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΥΣΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ .
  ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ (ΧΑΣΑΤΕ)ΔΙΑΒΑΖΩΝΤΑΣ

  Reply

Απάντηση