Κατά 52,8% ακριβότερη η τιμή φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα

By | 10/02/2009

O κ. Κίμων Ζαγκούρης καταγγέλει την χρέωση του φυσικού αερίου, για οικιακή χρήση, στην Θεσσαλονίκη. Η τιμή του αερίου στην Θεσσαλονίκη είναι αυτή την στιγμή 0,057779184 euro/kWh χωρίς τους φόρους 9% ενώ στην Αθήνα είναι 0,03781 euro/kWh χωρίς τους φόρους 9%. Το αποτέλεσμα είναι μια αύξηση της τάξης του 52,8%.

Δεδομένου ότι και οι δύο εταιρείες πουλάνε το ίδιο ακριβώς προϊόν αλλά και ανήκουν κατά 51% στην ΔΕΠΑ η οποία και τις διαχειρίζεται θα έπρεπε να έχουν την ίδια τιμή. Η καταγγελία του έχει να κάνει με το γεγονός ότι ενώ στην τηλεόραση και γενικά όλες οι εταιρείες εγκατάστασης αερίου αλλά και οι ΕΠΑ Αθηνών και ΕΠΑ Θεσσαλονίκης μας ενημερώνουν ότι το αέριο είναι 20% φθηνότερο από το πετρέλαιο μόνο η ΕΠΑ Αθηνών χρησιμοποιεί αυτό τον τρόπο τιμολόγησης τον οποίο και έχει αναρτήσει στην σελίδα της, ενώ στην περίπτωση της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης δεν παρέχετε η πληροφόρηση ούτε στην σελίδα αλλά ούτε και στα γραφεία της εταιρείας. Το μόνο που αναφέρεται είναι η τελική τιμή.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπεύθυνο λογιστηρίου κ. Αντώνη Λιόλιο 2310584148 ανέφερε ότι η τιμολογιακή πολιτική της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης είναι η παρακάτω: Η τελική τιμή του αερίου ανά κυβικό μέτρο ορίζεται ως η αρχική τιμή αγοράς του αερίου από την ΔΕΠΑ συν ένα παράγοντα νόμιμου κέρδους. Τα αντίστοιχα ποσά αγοράς και του παράγοντα νόμιμου κέρδους ΔΕΝ είναι διαθέσιμα γιατί αποτελούν εταιρικά στοιχεία.

Εν κατακλείδι το φυσικό αέριο είναι κατά 52,8% ακριβότερο στη Θεσσαλονίκη από ότι στην Αθήνα, οι υπάρχοντες πελάτες αλλά και οι υποψήφιοι δεν ενημερώνονται για την τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας και παραπλανόνται από την λανθασμένη ενημέρωση ότι το αέριο είναι κατά 20% φθηνότερο από το πετρέλαιο ενώ στην πραγματικότητα είναι κατά περίπου 33% πιο ακριβό. Για μια απλή περίπτωση ένα σπίτι 100 τ.μ. το οποίο καταναλώνει 700 κ.μ. το δίμηνο θα πληρώσει στην Αθήνα περίπου 300 ευρώ ενώ στην Θεσσαλονίκη στην ίδια περίπτωση θα πληρώσει 450 – 500 ευρώ χρησιμοποιώντας το ίδιο προϊόν.

Απάντηση για το παρατηρητήριο τιμών φυσικού αερίου ο Υπουργός κ. Κώστας Χατζηδάκης ακόμα δεν έχει δώσει…

[Πηγή]

2 thoughts on “Κατά 52,8% ακριβότερη η τιμή φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη από την Αθήνα

  1. Ιωαννίδης Νικόλαος

    Το θέμα όμως είναι, το τι μπορούμε να κάνουμε γι΄αυτήν την κατάσταση που επικρατεί εδώ στη Θεσσαλονίκη. Γιατί απ΄ ό,τι καταλαβαίνω, το πρόβλημα αυτό αγγίζει τα όρια της απάτης, για να μην πω της κοροϊδίας.Δεν πρέπει να αντιδράσουμε; Τι μπορούμε να κάνουμε για να ταράξουμε λιγάκι τα νερά; Υπάρχουν προτάσεις;

    Reply
  2. Dim

    Ας μην πληρώνουμε τους λογαριασμούς του αερίου, μέχρι να διευθετηθεί το θέμα. Αν γίνει συλλογικά πιστεύω οτι μπορεί να έχει κάποιο αποτέλεσμα. Εξ άλλου μέχρι η ΕΠΑ Θεσσαλονίκης προχωρήσει σε διακοπή της παροχής θα στρώσει ο καιρός και δεν θα χρειαζόμαστε την θέρμανση!!! Όσο για το ζεστο νερό χρήσης υπάρχουν και οι ηλεκτρικοί θερμοσίφωνες ή οι φιάλες αερίου.

    Reply

Απάντηση