Οικιακή εγκατάσταση φυσικού αερίου

By | 10/12/2008

Στο vermilion blog μετά λύπης μου διάβασα την άσχημη εμπειρία του συγγραφέα αφού έκανε αίτηση οικιακής σύνδεσης με το φυσικό αέριο. Παρόλο που η σύνδεση έγινε άμεσα και δωρεάν (!), ο συγγραφέας βίωσε μία μεγάλη αναμονή με τους υδραυλικούς που επιχείρησε να έρθει σε επαφή για να ολοκληρώσει την οικιακή εγκατάσταση.

Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι “Από όσους πήρα τηλ για ραντεβού, μόνο  το 20% καταδέχτηκε να απαντήσει και να έρθει. Από αυτούς που ήρθαν οι μισοί ξίνισαν τα μούτρα τους μόλις είδαν ότι πρόκειται για οικιακή εγκατάσταση και όχι για αλλαγή καυστήρα ή αυτονομία. Tην έκαναν με ελαφρά. Από όσους καταδέχτηκαν να συναγελαστούν μαζί μου, να λαμπρύνουν το φτωχικό μου με την αυθεντία τους και να κάνουν εκτίμηση του προφανούς (σύνδεση μιας κουζίνας και τίποτα άλλο), μόνο κάτι λιγότερο από τους μισούς βρήκαν το χρόνο να μου κάνουν μία προσφορά.”

Αναφέρει επίσης ότι το μέγεθος των δύο προσφορών που του έκαναν ήταν 500 και 700 ευρώ. Αν όπως υπολογίζει τα υλικά (ένας ανιχνευτής αερίου και μία ηλεκτροβάνα) κοστίζουν ~250ε, μένουν έως ~450ε για εργατικά και δύο μέτρα χαλκοσωλήνα που απαιτούνταν για την εγκατάσταση!!!

Το απόσταγμα αυτής της εμπειρίας του είναι ότι εάν είσαι σε νέα πολυκατοικία και ο κατασκευαστής επωμιστεί το κόστος σύνδεσης, λαμπρά! Εάν είσαι σε παλιά πολυκατοικία με πολλά διαμερίσματα, πάλι καλά! Αλλιώς, θα νιώσεις τη σωλήνα του υδραυλικού να σου μπαίνει βαθιά… στην τσέπη!!!

Απάντηση