Στροφή στα ξύλινα δάπεδα

By | 05/12/2008

Στροφή στα δάπεδα και στις ξύλινες επενδύσεις παρατηρείται τα τελευταία χρόνια σε όλο και περισσότερα  σπίτια. Σύμφωνα με ειδικούς «το ξύλο είναι φυσικό οικολογικό υλικό με μεγάλες θερμομονωτικές και  ηχομονωτικές ικανότητες κι αυτός είναι ο κύριος λόγος που ολοένα και περισσότερος κόσμος το προτιμάει».

Επιπλέον, τα ξύλινα δάπεδα ταιριάζουν με όλα τα στυλ διακόσμησης και μπορούν να τοποθετηθούν σε κλασικές ή μοντέρνες κατοικίες, σε επαγγελματικούς χώρους καθώς και σε χώρους που ανακαινίζονται. Το φυσικό ξύλο διατηρεί τη ζωτικότητά του και μετά την τοποθέτησή του χαρίζοντας στο διαμέρισμα φυσική αρμονία. Επίσης έχει μεγάλη αντοχή στη φθορά του χρόνου και στο φως. Είναι αντιστατικό, καθαρίζεται εύκολα- τα περισσότερα μάλιστα δεν προκαλούν αλλεργίες- και μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί και να συντηρηθεί.

Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες: τα παραδοσιακά μασίφ πακέτα και τα νέας τεχνολογίας έτοιμα δάπεδα. Το κόστος αγοράς- εκτός από την τοποθέτηση- κυμαίνεται από 10 έως 200 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Το κόστος τοποθέτησης είναι ενιαίο – ανεξάρτητο δηλαδή από την ποιότητα του ξύλου- και κυμαίνεται από 30 έως 40 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. «Οι υποψήφιοι αγοραστές πρέπει να έχουν υπόψη τους ότι τα μασίφ πατώματα πρέπει να προέρχονται από τον πυρήνα του κορμού του δένδρου και όχι από τα κλαδιά που γερνάνε γρήγορα, σκάνε και είναι πιο ευαίσθητα στην υγρασία», λένε διακοσμητές.

Περισσότερα για τα ξύλινα δάπεδα και τους τρόπους συντήρησης τους μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

One thought on “Στροφή στα ξύλινα δάπεδα

  1. Χρυσα

    Προσφατα ανακαινησα τα ξυλινα δαπεδα που εχω σπιτι μου μετα απο 20 χρονια περιπου.Εγιναν καινουργια με μικρο σχετικα κοστος.Βρηκα τον τεχνιtη απο το διαδικτυο και συγκεκριμενα απο εδω -> http://www.ntsotsos.gr.
    Εμεινα ευχαριστημενη απο τη συνεπεια του,τη δουλεια και τον χαρακτηρα του.Τους συστηνω ανεπυφυλακτα!!!

    Reply

Απάντηση