Ατμοσφαιρικές γεννήτριες παραγωγής νερού

By | 03/12/2008

 

Η APOLLO Τech με ενημέρωσε με σχετικό email ότι βρίσκεται πλέον στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει και επίσημα την λύση στο πρόβλημα εξεύρεσης νέων πόρων παραγωγής νερού και με αυτόν τον τρόπο να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος της λειψυδρίας στις άνυδρες περιοχές.

Υποστηρίζει ότι καταφέρε να ξεπεράσει τα προβλήματα που παρουσίαζε μεμονωμένα η κάθε τεχνική παραγωγής νερού (επεξεργασία λυμάτων, επεξεργασία υδάτινων πόρων, αφαλάτωση, κ.λ.π.), βελτιώνοντας την ποιότητα του νερού, αξιοποιώντας την ενέργεια στον μέγιστο βαθμό, ελαχιστοποιώντας την ενεργειακή κατανάλωση και εκμηδενίζοντας την μόλυνση του περιβάλλοντος.

Στα πλαίσια αναζήτησης νέων υδάτινων πόρων οι ερευνητές στράφηκαν και προς την υπάρχουσα υγρασία της ατμόσφαιρας και την προσπάθεια υγροποίησης της.

Το υψηλό δυστυχώς ενεργειακό κόστος παραγωγής πόσιμου νερού από την ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με το τεράστιο κόστος της μονάδας, καθιστούσε την τεχνική αυτή έως σήμερα απαγορευτική.

Η αφαλάτωση υπήρξε προσωρινή επίλυση του προβλήματος, με μακροπρόθεσμα καταστροφικές όμως συνέπειες στο περιβάλλον, όπως η εναπόθεση της άρμης, η καταστροφή των θαλάσσιων οργανισμών και η μολυσματική επιβάρυνση του περιβάλλοντος από την ενεργειακή κατανάλωση.

Οι γεωτρήσεις θα ήταν η καλύτερη λύση αν υπήρχαν απεριόριστοι υπόγειοι πόροι στις επιθυμητές τοποθεσίες και ο άνθρωπος δεν είχε καταστρέψει τον υδροφόρο ορίζοντα.

Η φιλότιμη δυστυχώς προσπάθεια της ΕΥΔΑΠ, να τροφοδοτήσει με νερό τις άνυδρες περιοχές δεν έχει αποφέρει τα θεμιτά αποτελέσματα. Αφ ενός διότι το νερό από τις μη βεβαρημένες πηγές κοντεύει να εξαντληθεί, η μεταφορά νερού πολλές φορές γίνεται με αμφιβόλου ποιότητας μέσα, το υψηλότατο κόστος μεταφοράς και το μονοπωλιακό καθεστώς για ένα φυσικό προιόν, πρώτιστης σημασίας για την επιβίωση του ανθρώπινου γένους, καταλήγει στον καταναλωτή σε υψηλότατη τιμή κτήσης.

Οι ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ ΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ νέας γενιάς, είναι πλέον γεγονός. Μπορούν να παράγουν όσο νερό απαιτείται και όπου το χρειάζεστε. Οι Ατμοσφαιρικές Γεννήτριες Νερού, μετατρέπουν την υγρασία του αέρα που βρίσκεται στην ατμόσφαιρα γύρω μας, σε υψηλής ποιότητας και καθαρότητας πόσιμο νερό, χρησιμοποιώντας ένα σύστημα πολλαπλού φιλτραρίσματος. Η πολύ χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση, σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος απόκτησης μας προσφέρει πλέον αρίστης ποιότητας νερό σε πολύ χαμηλή τιμή. Ενδεικτικά 0,80 € έως 1,5 € το κυβικό.

Δυστυχώς περισσότερες πληροφορίες για τις ατμοσφαιρικές γεννήτριες στην ιστοσελίδα της APOLLO Τech δεν υπάρχουν. Αν το ψάξετε όμως στο Google θα βρείτε πολλά αποτελέσματα.

Θυμηθείτε επίσης και τον Watermill που εξασφαλίζει νερό από τα… σύννεφα με κόστος 30 σεντς το λίτρο.

One thought on “Ατμοσφαιρικές γεννήτριες παραγωγής νερού

  1. ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΣΣΙΩΤΗΣ

    Eνδιαφέρομαι για σύστημα παραγωγής νερού από τον ατμοσφαιρικό αέρα-υγρασάι για πότισμα. Ημερήσια παραγωγή 500-1000 λίτρα

    Reply

Απάντηση