Δωρεάν χορήγηση πετρελαίου σε οικογένειες από την “Ελληνικά Πετρέλαια”

By | 29/11/2008

Η ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, στο πλαίσιο του τριετούς Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί, προχώρησε στη δωρεάν χορήγηση πετρελαίου θέρμανσης, σε 230 συνολικά οικογένειες από τους Δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας και Μάνδρας στο Θριάσιο και Εχεδώρου και Ελευθερίου – Κορδελιού στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αφορά στη χορήγηση πετρελαίου θέρμανσης αξίας 500 ευρώ, από επιλεγμένα πρατήρια της ΕΚΟ. Στο Θριάσιο ενισχύθηκαν 160 οικογένειες και 70 αντίστοιχα στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες επελέγησαν σε συνεργασία με τους Δήμους και με κοινωνικά κριτήρια. Η χορηγία πραγματοποιήθηκε σε ειδικές εκδηλώσεις στις εγκαταστάσεις της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στον Ασπρόπυργο και στη Θεσσαλονίκη.

Στον Ασπρόπυργο, τους δικαιούχους και τις οικογένειες υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ομίλου, κ. Ευθύμιος Χριστοδούλου, ενώ παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας. Κατά το χαιρετισμό του, ο κ. Χριστοδούλου εξήγησε αναλυτικά τους στόχους, τις προτεραιότητες και τις δράσεις του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που σχεδιάζει και υλοποιεί η εταιρεία με ορίζοντα τριών ετών. Επίσης αναφέρθηκε στην επένδυση που προγραμματίζει ο Όμιλος, για τον εκσυγχρονισμό του διυλιστηρίου της Ελευσίνας, εστιάζοντας στα οφέλη που θα προκύψουν από το έργο για το περιβάλλον και τις τοπικές κοινωνίες του Θριασίου.

Στη Θεσσαλονίκη, τους δικαιούχους υποδέχθηκε ο κ. Κ. Σγουρής, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Διυλιστηρίων και Πετροχημικών Βορρά, ενώ παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στο χαιρετισμό του, ο κ. Σγουρής τόνισε ότι «η εταιρεία βρίσκεται κοντά στους κοντινούς της Δήμους και ιδιαίτερα στις οικογένειες που το έχουν ανάγκη, μέσα από το ολοκληρωμένο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης».

Το πρόγραμμα για τη δωρεάν χορήγηση πετρελαίου σε οικονομικά ασθενείς οικογένειες  ξεκινά από φέτος, ως μέρος των δράσεων που υλοποιούνται στο Θριάσιο και τη Θεσσαλονίκη, με την προοπτική να συνεχιστεί τις επόμενες χρονιές. Η πρωτοβουλία αυτή αποτυπώνει έναν από τους βασικούς στόχους του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ που είναι η στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και η γενικότερη συμβολή στην ποιότητα ζωής των πολιτών, στις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται.

Απάντηση