Ηλεκτροσόκ αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ έως το 2014

By | 19/11/2008

Μία ακόμα διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ το 2009 έδωσε ο Χρήστος Φώλιας, αυτή τη φορά από το βήμα της ΚΟ της ΝΔ.

Όπως όμως μπορεί κανείς να διαβάσει στο ΕΘΝΟΣ, ο πρόεδρος της ΔΕΗ Παναγιώτης Αθανασόπουλος -έχοντας, όπως αποδεικνύεται, την κυβερνητική ανοχή- υποσχέθηκε στους οικονομικούς αναλυτές ονειρικές αποδόσεις για τη μετοχή της επιχείρησης, προβάλλοντας τα ακόλουθα δύο σενάρια:

Photobucket

Αν δεν εγκριθούν οι αυξήσεις στο ρεύμα, τότε θα πρέπει να πωληθούν μονάδες της ΔΕΗ, να παραχωρηθούν τομείς – φιλέτα σε ιδιώτες, να μην πληρωθεί μέρισμα, ενώ θα πρέπει να θεωρείται αναγκαία και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Tο κρυφτούλι με τις επικείμενες αυξήσεις στη ΔΕΗ συνεχίζεται και από πλευράς κυβέρνησης και από πλευράς ΔΕΗ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το ρεύμα θα ακριβύνει με την είσοδο του νέου έτους κατά 5,6%, ανεξάρτητα από ποιο από τα δύο σενάρια θα επιλεγεί τελικά, λόγω της επιβολής «ρήτρας καυσίμων». Η κοινωνική κατακραυγή συνεχίζεται και το βαρύ κλίμα για την κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν μπορεί να αλλάξει…

Απάντηση