Τραγικό τέλος μετά την κατάρρευση εξαώροφης πολυκατοικίας στο Αργυρόκαστρο

By | 12/11/2008

Τραγικό τέλος στην επιχείρηση των σωστικών συνεργείων στα συντρίμμια της εξαώροφης πολυκατοικίας στο Αργυρόκαστρο. Νεκρές ανασύρθηκαν μια γυναίκα ηλικίας 63 ετών, μια 35χρονη και η 13χρονη κόρη της, που αγνοούνταν μετά την κατάρρευση. Η αστυνομία κρατά εννέα άτομα που φέρονται να έχουν μερίδιο της ευθύνης για το τραγικό συμβάν.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε εννέα άτομα, τα οποία σχετίζονται με τις εργασίες σε παρακείμενο οικόπεδο που θεωρείται ότι προκάλεσαν τη μαζική κατολίσθηση από το λόφο, στον οποίο ήταν χτισμένη η πολυκατοικία. Ανάμεσά τους βρίσκονται δημοτικοί αξιωματούχοι αρμόδιοι για τις οικοδομικές άδειες και τις επιθεωρήσεις και υπαλλήλους της κατασκευαστικής εταιρείας.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η κατάρρευση της πολυκατοικίας οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα σε εκσκαφές σε διπλανό οικόπεδο για την ανέγερση μιας άλλης πολυκατοικίας. Παλαιότερες γεωλογικές μελέτες είχαν απαγορεύσει εργασίες για ανέγερση άλλων κτιρίων στη συγκεκριμένη περιοχή, λόγω σαθρότητας του εδάφους.

Η πολυκατοικία που κατέρρευσε είχε κτιστεί με εθελοντική εργασία από τους ίδιους τους κατοίκους στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν η χώρα είχε εισέλθει στην μεταβατική περίοδο μετά την πτώση του κομμουνιστικού καθεστώτος.

[Πηγή]

Απάντηση