Αυξήση 5% στα τιμολόγια της ΔΕΗ από το 2009

By | 10/11/2008

Αυξήσεις 5% στα τιμολόγια του ρεύματος από την 1η Ιανουαρίου 2009 και μειώσεις 1,5 έως 2% τον Απρίλιο και τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου με την εφαρμογή της  προέβλεψε με δηλώσεις του την Πέμπτη, ο πρόεδρος της ΔΕΗ Tάκης Αθανασόπουλος.

Απαντώντας σε ερωτήσεις γιατί αυξάνονται τα τιμολόγια ενώ μειώνονται οι τιμές του πετρελαίου, ο πρόεδρος της ΔΕΗ τόνισε ότι οι τιμές φυσικού αερίου ακολουθούν τις τιμές του πετρελαίου με υστέρηση 3 έως 6 μηνών, ενώ τόνισε πως το αποτέλεσμα της εφαρμογής ρήτρας καυσίμων θα είναι ουδέτερο για τη ΔΕΗ.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΔΕΗ επανέλαβε την πρόταση του για εφαρμογή μίας ακόμη ρήτρας στα τιμολόγια του ρεύματος από το 2009, ρήτρας ρύπων, η οποία θα καλύπτει το κόστος της αγοράς δικαιωμάτων εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, το οποίο για το 2008 υπολογίζεται σε 150 εκατομμύρια ευρώ, κόστος που όπως είπε ο κ. Αθανασόπουλος θα επιβαρύνει τη ΔΕΗ.

Το υπουργείο Ανάπτυξης απέρριψε το αίτημα της ΔΕΗ για επιβολή ρήτρας ρύπων στα τιμολόγια, παραμένει ωστόσο η ρήτρα καυσίμων που οδηγεί σε ανατιμήσεις 5% στο ρεύμα από 1ης Ιανουαρίου 2009.

[Πηγή]

One thought on “Αυξήση 5% στα τιμολόγια της ΔΕΗ από το 2009

  1. Pingback: Ηλεκτροσόκ αυξήσεων στα τιμολόγια της ΔΕΗ έως το 2014 | ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

Απάντηση