Αυξήσεις σε δημοτικά τέλη

By | 10/11/2008

Kαι ενώ η δημοτική αρχή της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε αυξήσεις 4,5 % στα δημοτικά τέλη για το νέο έτος, ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης ανακοίνωσε μηδενική άυξηση των δημοτικών τελών  σε μια κίνηση ανακούφισης και στήριξης των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών της Αθήνας.

Στην ίδια κίνηση προχώρησαν οι δήμαρχοι τόσο του Πειραιά όσο και της Κοζάνης.

Ετσι, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, οι Πειραιώτες θα καταβάλουν χωρίς αύξηση τα ανταποδοτικά τέλη, που χρεώνονται μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ. Θα πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι επί δημαρχίας Χρήστου Αγραπίδη με συνεχείς αυξήσεις των ανταποδοτικών τελών ο Πειραιάς έχει φτάσει να συγκαταλέγεται ανάμεσα στις ακριβότερες πόλεις της χώρας. Αντιθέτως,

 • το 1999 είχαν αυξηθεί κατά 15%,
 • το 2000 κατά 5%,
 • το 2001 κατά 11%,
 • το 2002 κατά 5%, όπως το 2003,
 • το 2004, το 2005 και το 2006 τα τέλη αυξήθηκαν κατά 4%.

Συνολικά στο διάστημα της οκταετίας Αγραπίδη τα τέλη αυξήθηκαν κατά 55% και αν υπολογιστεί και ο πληθωρισμός το ποσοστό φτάνει στο 69,4%.

One thought on “Αυξήσεις σε δημοτικά τέλη

 1. ΒΑΣΙΛΗΣ

  ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΜΑΙ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ.
  ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΟΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΩ ,ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΜΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΙΣΧΥ , ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΩΡΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΧΡΗΣΗΣ, ΚΑΙ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΑΚΑΛΥΠΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ.ΑΠΟ ΟΤΙ ΓΝΩΡΙΖΩ ΣΤΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΩ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ? ΕΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΣΧΕΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΕΙΜΑΙ ΕΥΓΝΩΜΩΝ.

  Reply

Απάντηση