Που μπορώ να πληρώσω το λογαριασμό της ΔΕΗ;

By | 29/10/2008

Τα σημεία εξόφλησης των λογαριασμών μέχρι την λήξη προθεσμίας τους αναφέρονται στο πίσω μέρος του λογαριασμού ήτοι:

 • στα ταμεία της ΔΕΗ,
 • στα ταχυδρομικά γραφεία,
 • στους αγροτικούς διανομείς των ΕΛΤΑ,
 • στα υποκαταστήματα συμβεβλημένων τραπεζών,
 • στα ΑΤΜ’s τραπεζών όλο το εικοσιτετράωρο,
 • αυτόματα μέσω του Α.Π.ΛΟ. (με χρέωση τραπεζικού λογαριασμού ύστερα από σχετική εντολή),
 • στα εξουσιοδοτημένα καταστήματα, (φαρμακεία, ΠΡΟΠΟ, supermarket ΑΤΛΑΝΤΙΚ, ΑΒ Βασιλόπουλος, κλπ)

Όσον αφορά στον τελευταίο τρόπο πληρωμής καλό είναι να λάβουμε υπόψη τις παρατηρήσεις του HACKADAY, ο οποίος πληροφορήθηκε ότι η ΔΕΗ δίνει σε ορισμένα μαγαζιά και πρακτορεία ΠΡΟΠΟ τη σφραγίδα της για να εισπράτουν από τους καταναλωτές τα χρήματα για τους λογαριασμούς των τελευταίων. Ως εδώ καλά. Αυτό βολεύει και τους πολίτες γιατί γλιτώνουν τις ουρές. ΑΛΛΑ… αν ο πράκτορας ή ο μαγαζάτορας δεν καταβάλλει το ποσό στη ΔΕΗ. τότε η τελευταία ζητάει τα λεφτά από τον καταναλωτή άσχετα αν ο τελευταίος πλήρωσε και έχει απόδειξη. Ο εκτεθειμένος είναι ο πολίτης. Με λίγα λόγια η ΔΕΗ. δίνει το δικαίωμα σε ορισμένους να μας κλέψουνε και δεν της καίγεται καρφάκι. Γιατί τότε δίνει τη σφραγίδα; Για να ταλαιπωρούνται οι πολίτες; Με λίγα λόγια ο κάθε ανυποψίαστος πολίτης μπορεί να πέσει θύμα κάποιου “καλοθελητή”.

Photobucket

Να έχετε υπόψη επίσης ότι στην περίπτωση καθυστέρησης πληρωμής του λογαριασμού της ΔΕΗ, υπάρχει χρέωση τόκων υπηρημερίας στον επόμενο λογαριασμό (είναι άγνωστο το επιτόκιο και ο τρόπος υπολογισμού αυτών), όπως αναφέρει ο djmouzz.

Σημειώστε επίσης ότι εάν έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης της προθεσμίας πληρωμής, τότε η εξόφληση γίνεται μόνο στα γραφεία της ΔΕΗ.

9 thoughts on “Που μπορώ να πληρώσω το λογαριασμό της ΔΕΗ;

 1. djmouzz

  Ένας καλός τρόπος πληρωμής της ΔΕΗ είναι και μέσω χρεωστικής κάρτας.

  Προτίνω της Τράπεζας Κύπρου γιατί δεν έχει καμία κρυφή χρέωση. Μπαίνεις στο site της Κύπρου (web banking) και επιλέγεις πληρωμή ΔΕΚΟ. Δεν είναι ανάγκη να υπάρχει πάγια εντολή. Πληρώνεις όποιο λογαριασμό θέλεις.

  Αποφεύγεις τις ουρές και εκτυπώνεις αν θέλεις και την απόδειξη πληρωμής.

  Τη συγκεκριμένη διαδικασία την έχω πραγματοποιήσει απροβλημάτιστα αρκετές φορές.

  Reply
 2. γιαννης

  ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΕΝΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΕΗ & ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΜΕΣΩ ΑΤΜ????

  Reply
  1. HaVai

   Με ιδιαίτερα απλό τρόπο μπορούν να πληρώνουν τους λογαριασμούς ΔΕΗ στα ΑΤΜ της τράπεζας, οι κάτοχοι χρεωστικών καρτών και καρτών αναλήψεως. Αφού εισάγουν την κάρτα και επιλέξουν την αντίστοιχη συναλλαγή, τα μόνα στοιχεία που τούς ζητούνται είναι, ο Κωδικός Ηλεκτρονικής Πληρωμής που αναγράφεται σε προφανές σημείο στο έντυπο του λογαριασμού της ΔΕΗ και το ποσό πληρωμής (ποσό οφειλής προς τη ΔΕΗ). Στη συνέχεια πραγματοποιείται η χρέωση του λογαριασμού του πελάτη με το ποσό πληρωμής στη ΔΕΗ πλέον προμήθειας ανάλογα την τράπεζα.

   Reply
 3. ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΣΠΑΝΟΥ

  ΜΑΣ ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΔΥΣΚΟΛΗ … ΣΤΗΘΗΚΕ Η ΓΙΑΓΙΑ
  ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΛΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΕ Η ΕΘΝΙΚΗ , ΤΗΝ ΣΤΕΙΛΑΤΕ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΝΑ ΜΑΘΕΙ
  ΑΠΟ ΤΟ WWW ΚΛΠ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ
  ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ Ν Α ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΕΡΟΣ…
  ΠΗΓΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΙΠΑΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΑΦΟΥ ΕΨΑΞΑΝ ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΣΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ
  Η ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ Η ΣΤΗΝ ΑΛΦΑ ΒΑΝΚ Η …ΕΙΠΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΑΙ ΣΙΧΤΙΡ ΛΕΕΙ
  ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ….
  ΤΡΕΛΛΑΘΗΚΑΤΕ ΟΛΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ

  Reply
 4. ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΣΣΑΚΟΣ

  Μένουμε στην περιοχή Πανόραμα Ελεκίστρας,Ρωμανός….ΠΑΤΡΑ.
  Ο ταχυδρόμος μας βγήκε σε σύνταξη και δεν έχουμε ταχυδρόμο για κοντά τους 2 μήνες.Τηλεφώνησα στην ΔΕΗ Πατρών,μου έδωσε την χρέωσή μου και πλήρωσα ηλεκτρονικά μέσω του λαπ – τοπ μου.Θα σας παρακαλούσα,επειδή είμαι πολύ επιμελής στις υποχρεώσεις μου,αν μπορούσατε να με βοηθήσετε ώστε να μπαίνω σε κάπιο δικό σας δύκτιο,να βλέπω την χρέωσή μου και να πληρώνω με την κάρτα μου.
  Σας ευχαριστώ πολύ,Αθανάσιος Πασσάκος

  Reply
 5. Λεωνίδας Αλβέρτης

  Στο Λαύριο έκλεισαν το ταμείο του υποκαταστήματος της ΔΕΗ και πλέον περιμένουν στις ουρές των ΕΛΤΑ όσοι δεν έχουν ή δεν γνωρίζουν πως να τους εξοφλήσουν μέσω ΑΤΜ.
  Ο πληθυσμός της περιοχής ξεπερνά τις 15.000 και το καλοκαίρι διπλασιάζεται.

  Reply
 6. ΖΩΗ

  ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΕΣΟ ΑΤΜ

  Reply
 7. Σπυριδουλα

  Επειγων ερωτηση : Μπορω να πληρωσω τον λογαριασμο της ΔΕΗ απο οποιανδηποτε πολη σε περιπτωση που θελω να φυγω?

  Reply
 8. Αλεξανδρος

  Τι να σχολιάσω ,αυτό που οι τράπεζες δεν κατανοούν οτι το 1.20e άνα λογαριασμο Δεη, ΟΤΕ,ευδαπ ενφια κ.λ.π ειναι παρά πολλά και αντιστοιχούν σε γεύμα τετραμελούς οικογένειας. Δεν ξερω εαν οι παραπάνω επιχειρήσεις γνωρίζουν οτι όλα αυτά φορτώνουν τόσο τους καταναλωτές όσο και τους υπαλληλους τους με περισσότερο ψυχικό άγχος , κούραση και περισσότερο σε λάθος ρέστα εις βάρος των υπαλλήλων είσπραξης. Ποτε μα ποτε θα σταθεροποιηθεί το φορο λογικό συστημα ,και οτι τυγχανω άτομο με ετος γεν το 1945 , οι συνταξεις για 5 χρόνια εχουν περικοπεί απο 2010 κατα 50/ οι μισθοί ειναι των 400-800€, η ανεργεια ειναι στο 26/ ,οι δε πτυχιούχοι πανεπ ,τει , ακαδημίες,ΙΕΚ κ,λ,π,βγάζουν ανέργους για μειωση της ανεργίας σε επαγγέλματα σχετικά με την ψυχικ κατάσταση .

  Reply

Απάντηση