Παράταση έως 21/11 για το Κτηματολόγιο

By | 24/10/2008

Παράταση μέχρι τις 21 Νοεμβρίου δόθηκε για τις αιτήσεις του Κτηματολογίου, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση κυρίως στα Υποθηκοφυλάκεια.

Είναι η δεύτερη παράταση που δίνεται για την κατάθεση των αιτήσεων και όπως δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, η ημερομηνία είναι καταληκτική και δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση.

O κ. Σουφλιάς ανέφερε ότι από τα 4,1 εκατ. δικαιώματα ιδιοκτησίας έχουν δηλωθεί ήδη τα 3,8 εκατ. δικαιώματα, δηλαδή σε ποσοστό 90%.

«Απομένουν, συνεπώς, να δηλωθούν το 10% των δικαιωμάτων των πολιτών. Επίσης, απομένουν και τα δικαιώματα των Νομικών Προσώπων (δήμοι, μεγάλοι οργανισμοί, τράπεζες κ.α.) τα οποία δηλώνονται μαζικά μέσω ειδικής εφαρμογής σε συνεργασία με την Κτηματολόγιο Α.Ε. και για τα οποία ισχύει η ίδια προθεσμία» ανέφερε.

Και πρόσθεσε: «Η παράταση που δίνεται, αφορά τους λίγους, όσους είτε από αμέλεια, είτε για άλλο λόγο, δεν πρόλαβαν να προετοιμαστούν έγκαιρα. Θέλω, όμως, να επαναλάβω για να είμαι ξεκάθαρος. Δεν θα υπάρξει άλλη παράταση και για τους εκπρόθεσμους θα εφαρμοστεί ο νόμος και θα επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα».

[Πηγή]

Απάντηση