οικοΤόπος: ένας χάρτης με περιβαλλοντικά προβλήματα στην Ελλάδα

By | 20/10/2008

Θυμάστε το “Αττικό Πράσινο“, την ιστοσελίδα στην οποία καταγράφονται οι χώροι της Αττικής που μπορεί κανείς να επισκεφτεί προκειμένου να κάνει τον περίπατο του, να αθληθεί, να δει τον πολιτισμό ή απλά να διασκεδάσει;

Ο “οικοΤόπος” είναι μια ιστοσελίδα στην οποία καταγράφονται σε χάρτη τα σημεία οικολογικής καταστροφής (ή απλώς προβλημάτων) ανά την Ελλάδα. Οι υπεύθυνοι του έργου σημειώνουν επάνω στο χάρτη τα σημεία ενδιαφέροντος μέσα από τις ειδήσεις που δημοσιεύονται σε Μέσα Ενημέρωσης, σε blogs, και άλλες πληροφορίες. Όμως ο χάρτης γεμίζει με πληροφορίες και από άλλους πολίτες. Μπορεί ο καθένας να ενημερώσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το φυσικό περιβάλλον του χώρου του, συμπληρώνοντας απλώς μερικά πεδία με πληροφορίες. Τα σημεία που υποδεικνύουν οι επισκέπτες τοποθετούνται στον ίδιο χάρτη και άτσι ο καθένας μας έχει μια συνολική εικόνα για τα περιβαλλοντικά προβλήματα της χώρας μας.

Ταυτόχρονα όμως, ένα μέρος της πληροφορίας στον οικοΤόπο προέρχεται από μια κρατική πηγή: ο χάρτης με προβλήματα από περιοχές χαρακτηρισμένες ως NATURA δημιουργείται από στοιχεία που έρχονται από το ΥΠΕΧΩΔΕ.

[Πηγή]

Απάντηση